Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΟΠΤΙΜΑ: Συγχώνευση της ΔΟΜΟΚΟΣ και της ΗΠΕΙΡΟΣ

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΟΠΤΙΜΑ: Συγχώνευση της ΔΟΜΟΚΟΣ και της ΗΠΕΙΡΟΣ
spot_img

   Τέσσερα χρόνια μετά την εξαγορά της ΔΟΜΟΚΟΣ ΑΕ από την ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ, η εταιρεία προχωρά στη συγχώνευσή της με τη γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, επίσης εταιρεία του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ.

   Από το 2017 που απέκτησε την ΔΟΜΟΚΟΣ ΑΕ, παραγωγό του δημοφιλούς τυριού «Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές», η ΟΠΤΙΜΑ επένδυσε συστηματικά στην ανάπτυξη του εμβληματικού αυτού ΠΟΠ τυριού, με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου του, ώστε το προϊόν να φτάνει σταθερά φρέσκο στους καταναλωτές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνολική επένδυση του ομίλου ΟΠΤΙΜΑ στη ΔΟΜΟΚΟΣ είναι της τάξης των 14 εκατ. ευρώ.

   Στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου και με στόχο τη δημιουργία περαιτέρω οικονομιών κλίμακας στο κόστος παραγωγής και λειτουργίας, η ΔΟΜΟΚΟΣ ΑΕ συγχωνεύεται με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ.

   Έτσι, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ διαθέτει πλέον τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, σε τρεις διαφορετικές ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ): Φέτα και Κεφαλογραβιέρα στην ‘Αρτα, Κασέρι και Μανούρι στην Ελασσόνα, Κατίκι Δομοκού στον Δομοκό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο