Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της DANONE

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤα μεγαλεπήβολα σχέδια της DANONE
spot_img

Σταματά την παραγωγή προϊόντων HFSS για παιδιά.

Η παγκόσμια γαλακτοβιομηχανία DANONE στο πλαίσιο της προώθησης της υγιεινής διατροφής για τα παιδιά δεσμεύτηκε πως θα σταματήσει την παραγωγή προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και λίπος (HFSS). Έρευνα της Danone UK & Ireland αποκάλυψε ότι το 94% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να τρώνε υγιεινά και να προσέχουν το φαγητό τους.

Στόχος της εταιρείας είναι το 90% των προϊόντων της να μπορεί να αναγράφει το ισχυρισμό «υγιεινό» σύμφωνα με το European Supermarket Magazine. Eπίσης θέλει να πλησιάσει όσο γίνεται τα 5 αστέρια στο σύστημα επισήμανσης Health Star Rating

Το Health Star Rating είναι ένα σύστημα επισήμανσης στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας που βαθμολογεί το συνολικό διατροφικό προφίλ των συσκευασμένων τροφίμων και του αποδίδει μια βαθμολογία από ½ αστέρι έως 5 αστέρια. Παρέχει έναν γρήγορο, εύκολο, τυπικό τρόπο σύγκρισης παρόμοιων συσκευασμένων τροφίμων. Όσο περισσότερα αστέρια, τόσο πιο υγιεινή είναι η επιλογή.

“Οι καταναλωτές έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της υγείας τους σήμερα από ποτέ. Ως βιομηχανία, πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους καταναλωτές να κάνουν υγιεινές επιλογές, προσφέροντας προϊόντα που είναι τόσο νόστιμα όσο και θρεπτικά. Γι’ αυτό, ως εταιρεία που καθοδηγείται από συγκεκριμένο σκοπό, δεσμευόμαστε να διατηρήσει ένα χαρτοφυλάκιο με έμφαση στην υγεία» δήλωσε ο James Mayer, πρόεδρος της Danone Η.Β.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο