Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το ελληνικό κρασί τρέχει με… “χίλια” – Δύο ελληνικά κρασιά στο χαρτοφυλάκιο της Bibendum

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΤο ελληνικό κρασί τρέχει με... "χίλια" - Δύο ελληνικά κρασιά στο χαρτοφυλάκιο της Bibendum
spot_img

Τα Santo Wines και Rouvalis στο χαρτοφυλάκιο της Bidendum που είναι κορυφαίος ειδικός κρασιού υψηλής ποιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Bibendum, premium ειδικός στα κρασιά, πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της δύο νέους Έλληνες παραγωγούς, τους Santo Wines (Σαντορίνη) και Rouvalis (Πελοπόννησος).  Η Bidendum είναι κορυφαίος ειδικός κρασιού υψηλής ποιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο  και συνεργάζεται με μια τεράστια γκάμα πελατών, από εστιατόρια και κοκτέιλ μπαρ με αστέρια Michelin, μέχρι εταιρείες εστίασης και γκρουπ παμπ διανέμοντας κρασιά από περισσότερους από 280 από τους πιο ταλαντούχους οινοποιούς του κόσμου.

Τα κρασιά Santo και Rouvalis θα διανεμηθούν στο on-trade μέσω Bibendum και στο off-trade μέσω της Walker & Wodehouse.

Όπως αναφέρει το harpers το νησί της Σαντορίνης είναι η πατρίδα των Santo Wines και του σταφυλιού Ασύρτικου. Σήμερα, το οινοποιείο αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των καλλιεργητών της Σαντορίνης και αριθμεί 1.200 ενεργά μέλη. Δεσμεύεται για την προστασία των τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών, καθώς και για την προώθηση της βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης.

Η δεύτερη νέα προσθήκη προέρχεται από ένα από τα πιο μοναδικά terroirs στην Ελλάδα. Το οινοποιείο της Πελοποννήσου ήταν ένα από αυτά που διαμόρφωσαν το πρόσωπο της σύγχρονης ελληνικής οινοποίησης τη δεκαετία του 1990.Το 1990, ο Άγγελος Ρούβαλης πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της αμπελουργίας στην ορεινή αυτή ζώνη, αφού αντιλήφθηκε τις δυνατότητες της παλιάς ελληνικής ποικιλίας Ροδίτης. Γρήγορα κατάφερε να εμπνεύσει μια μεγάλη ομάδα οινοπαραγωγών στην Αιγιαλεία, οι οποίοι άρχισαν να καλλιεργούν συστηματικά σημαντικές παλιές ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες στην περιοχή. 

Ο Andrew Craig, αγοραστής κρασιού στο Bibendum δήλωσε: «Τα κρασιά από την Ελλάδα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις λίστες κρασιών και είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά τα κρασιά. Ο Ρούβαλης και ο Santo είναι φανταστικά παραδείγματα Ελλήνων παραγωγών. Και οι δύο παραγωγοί προωθούν βιώσιμες πρακτικές στον αμπελώνα, κάτι που είναι απίστευτα σημαντικό για εμάς στο Bibendum – καθιστώντας τους τέλειες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιό μας».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα