Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επτά γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους και κάνουν γνωστή την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στην Ευρώπη

ΑρχικήΝέαΕπτά γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους και κάνουν γνωστή την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στην Ευρώπη
spot_img

Με πολύ ζήλο, διάθεση και συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τις γιαγιάδες, οι επτά γυναίκες που αποτελούν την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) Οιχαλίας στον δήμο Φαρκαδόνας, στην Π.Ε. Τρικάλων, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δίνουν με αυτό τον τρόπο, τη δική τους απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας, κάνοντας παράλληλα γνωστή την ελληνική κουζίνα σε χώρες εκτός Ελλάδας.

Με βασική επιδίωξη το συλλογικό όφελος και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, η ΚοινΣΕπ Οιχαλίας κατασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα με αγνά υλικά της περιοχής. Μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, τραχανά, κουλουράκια, πίτες, όπως σπανακόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, γαλατόπιτα, κολοκυθόπιτα, γλυκά, πουτίγκα και γαλακτομπούρεκο, τούρτες σε διάφορα σχέδια για γενέθλια, βαπτίσεις και γάμους, και ό,τι άλλο επιθυμεί ο πελάτης, κατασκευάζονται με μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο από τις γυναίκες της ΚοινΣΕπ Οιχαλίας.

- Advertisement -

   Ο καλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας όπως λένε, είναι ο παραδοσιακός, μερακλίδικος μουσακάς! Όπως και η μαρμελάδα από βερίκοκο, με χρώματα και γεύση καλοκαιριού της χώρας, η οποία έχε ιδιαίτερη απήχηση στους Έλληνες και ξένους της Κεντρικής Ευρώπης. Ξεχωριστή θέση κατέχει και το λικέρ από βύσσινο, από φρέσκα βύσσινα Αγιάς. Τα προϊόντα ταξιδεύουν στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία, ιδιαίτερα τις γιορταστικές μέρες, όπου ετοιμάζεται κάθε φορά παραδοσιακό γιορταστικό τραπέζι.

   Η Κοινσεπ Οιχαλίας τον περασμένο Μάρτιο πήρε την πρωτοβουλία να προσφέρει τρόφιμα στους σεισμόπληκτους του δήμου Φαρκαδόνας καλώντας όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν ότι μπορούν για να ανακουφίσουν τους συνανθρώπους και συμπολίτες μας αυτές τις δύσκολες ώρες, δείχνοντας έμπρακτα κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Συγκέντρωσαν άμεσα τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, όπως κουλουράκια, κέικ, πίτες, τσουρέκια, μαρμελάδες κτλ. Τα κέρδη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης δεν διανέμονται μόνο στα μέλη της, αλλά και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, τονίζουν επίσης οι γυναίκες της ΚοινΣΕπ Οιχαλίας. Με άλλα λόγια, καταλήγουν πως πρόκειται για μια σύμπραξη μιας ομάδας ανθρώπων, που όμως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα