Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Οι πέντε προτάσεις για την στήριξη του κλάδου

ΑρχικήΝέαΕστίαση: Οι πέντε προτάσεις για την στήριξη του κλάδου
spot_img

cibum team

Σειρά προτάσεων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» σε εκδήλωση παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά.

Στα αιτήματα περιλαμβάνονται η διεύρυνση του κύκλου των επιχειρήσεων του κλάδου που δικαιούνται στήριξης από την Πολιτεία, με αξιοποίηση κονδυλίων που δεν έχουν διατεθεί, η συνέχιση του μέτρου μείωσης ή μηδενισμού του ενοικίου για όσες επιχειρήσεις στεγάζονται σε μισθωμένη επαγγελματική στέγη και ακόμη:-Η επαναφορά των 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο παράλληλα με «κούρεμα» του ύψους των οφειλών.

-Η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής.

-Η διατήρηση των αναστολών ως το τέλος του έτους.

-Η κατάργηση των τελών και προστίμων για τραπεζοκαθίσματα το 2020 και το 2021.

-Η ανανέωση με συνοπτικές διαδικασίες των αδειών μουσικής.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ η χώρα δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην κανονικότητα και οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους. «Είναι σαν το παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε τη συμβολή του κλάδου της εστίασης στο ΑΕΠ και την απασχόληση ενώ κάλεσε τις τράπεζες να αυξήσουν τη ρευστότητα στην οικονομία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανατροπή: Μην πιέζετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά – Αποτελέσματα έκθεσης

Νέα έκθεση για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών δείχνει ότι η απαγόρευση και ο έλεγχος δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Σημαντικό! Τα όσπρια σώζουν ζωές και με τη “σφραγίδα” της EFSA

Δημοσιεύτηκε νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για τους κινδύνους και τα οφέλη της αντικατάστασης ζωικών πρωτεϊνών με φυτικές από όσπρια.

Σαλμονέλα σε λαχανικά: Μπορεί να συμβεί μόλυνση πριν από τη συγκομιδή; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης*, Βιολόγος και Μικροβιολόγος τροφίμων, αναλύει την προ-συλλεκτική μόλυνση των λαχανικών με το βακτήριο της σαλμονέλας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο