ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΦοροδιαφυγή στην εστίαση: Λουκέτα και τσουχτερά πρόστιμα από την ΑΑΔΕ

Φοροδιαφυγή στην εστίαση: Λουκέτα και τσουχτερά πρόστιμα από την ΑΑΔΕ

1 λεπτά ανάγνωσης

Έφοδος των ελεγκτών της ΑΑΔΕ σε καφετέρια στη Γλυφάδα και σε ψησταριά στο Κουκάκι.

Λουκέτα και πρόστιμα-φωτιά για φοροδιαφυγή επέβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε δύο επιχειρήσεις στην Αττική.

- Advertisement -

   Πρόκειται για γνωστή καφετέρια στην Γλυφάδα, η οποία δεν είχε διαβιβάσει στην εφαρμογή e-send της ΑΑΔΕ 10.600 αποδείξεις, καθαρής αξίας 365.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 77.500 ευρώ.

   Οι ελεγκτές προχώρησαν στην άμεση σφράγισή της, ενώ κάνουν φύλλο και φτερό τα λογιστικά αρχεία της επιχείρησης για να δουν αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις, ώστε να υπολογίσουν το συνολικό πρόστιμο.

- Advertisement -

   Η δεύτερη επιχείρηση είναι ψητοπωλείο στο Κουκάκι, το οποίο είχε… «ξεχάσει» να εκδώσει, για το 2018 και το 2019, 3.400 αποδείξεις, συνολικής αξίας 35.000 ευρώ. Τα πρόστιμα, που καταλογίστηκαν, φτάνουν τα 20.000 ευρώ, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μολυσμένα ζυμαρικά πίσω από 88 κρούσματα με διάρροια και εμετούς – Οι κάμερες έδειξαν τι συνέβη στην κουζίνα του εστιατορίου

Η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε μια ασυνήθιστη διαδρομή επιμόλυνσης και οι κάμερες έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις.

Θανάσης Καλλιντέρης: Έχασε τα πάντα, ξεκίνησε από την αρχή με 100 ευρώ και σήμερα πρωταγωνιστεί στα ελληνικά microgreens

Η απώλεια στις χρηματαγορές, τα μεροκάματα και το «all in» πίσω από μια ξεχωριστή επιχειρηματική ιστορία

Τόνος: Έως και 1600 διαφορετικά παράσιτα στο 96% των δειγμάτων επιστημονικής έρευνας – Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία

Εντοπίστηκαν συνολικά περισσότερα από 1.600 παράσιτα, ενώ παρουσία καταγράφηκε και στον μυϊκό ιστό, δηλαδή στο τμήμα του ψαριού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση.