Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια ελληνικά εστιατόρια πήραν αστέρι Michelin και ποια το έχασαν

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠοια ελληνικά εστιατόρια πήραν αστέρι Michelin και ποια το έχασαν
spot_img

Το Αθηνόραμα δημοσίευσε τη λίστα με τα εστιατόρια που συμπεριλαμβάνονται στον Michelin Guide 2022 στην Αθήνα

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά. Η «Σπονδή» χάνει το 2ο αστέρι της ενώ δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin. Επιπλέον 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

Ο οδηγός Michelin παρουσίασε τις επιλογές του 2022 για την Αθήνα, με τo “Delta” στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, να ξεχωρίζει και να κατακτά δύο αστέρια Michelin

Παράλληλα, η «Σπονδή» χάνει το 2ο αστέρι της, διατηρώντας πλέον ένα αστέρι Michelin.

Δύο νέα εστιατόρια απέσπασαν από ένα αστέρι Michelin

Το “Soil”, που βρίσκεται στη γειτονιά του Παγκρατίου, φιλοξενεί την κουζίνα των chefs Τάσου Μαντή και Αλέξανδρου Μουρίδη και απέσπασε και ένα πράσινο αστέρι Michelin.

Το “The Zillers” βρίσκεται στο rooftop του “The Zillers Boutique Hotel”. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν την υπέροχη θέα της Ακρόπολης και της Μητρόπολης Αθηνών.

Τα εστιατόρια “Botrini’s”, “CTC”, “Hytra”, “Pelagos” και “Βαρούλκο Seaside”, που είχαν ήδη ένα αστέρι, διατηρούν την τιμητική διάκριση και φέτος, μαζί με τα Bib Gourmand των “Cerdo Negro 1985”, “Nolan” και “Οικείο”.

Τέσσερα εστιατόρια κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στις επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2022

Στο “Hervé”, που παίρνει το όνομά του από τον ιδιοκτήτη του chef Hervé Pronzato, το bar βρίσκεται πίσω από την κουζίνα, που σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε ό,τι συμβαίνει εκεί όσο απολαμβάνετε το γεύμα σας.

Το “Λινού Σούμπασης και Σια” βρίσκεται σε ένα πρώην κατάστημα χειροποίητων κεριών (ορισμένα προϊόντα πωλούνται ακόμα), στη ζωντανή περιοχή του Ψυρρή.

Το “Merceri”, ένα κλασσικό μπιστρό, σερβίρει την κουζίνα της Μαρίας Ντιούδη και της Μελίνας Χωματά, που γνωρίστηκαν όταν δούλευαν σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Σαντορίνη. Η κουζίνα τους, είναι μοντέρνα με διεθνείς επιρροές.

Στο “VERi TABLE”, ένα μπιστρό γαλλικού τύπου, σας υποδέχεται ένα ζευγάρι και θα βρείτε προτάσεις που τιμούν την κουζίνα της Προβηγκίας. Ο ιδιοκτήτης chef Alain Parodi έχει δουλέψει με πολλά prestigious εστιατόρια στην περιοχή της Προβηγκίας. Μαζί με τα υψηλά standards, θα βρείτε εβδομαδιαίες προτάσεις καθώς και μενού κατά παραγγελία.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα