Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: Έγκριση ισχυρισμού υγείας για τη μαύρη σοκολάτα! “Κάνει καλό στην καρδιά”

ΑρχικήΝέαFDA: Έγκριση ισχυρισμού υγείας για τη μαύρη σοκολάτα! "Κάνει καλό στην καρδιά"
spot_img

Η απόφαση αφορά μόνο προϊόντα με τουλάχιστον 4% περιεκτικότητα σε φλαβονόλη.

Δικαίωση για τους υπέρμαχους της μαύρης σοκολάτας, καθώς ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) πρόκειται να επιτρέψει τη διατύπωση των έγκυρων ισχυρισμών για τα οφέλη της υγείας που προσφέρει αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, ο FDA, μετά από αίτημα της εταιρείας σοκολάτας Barry Callebaut το 2018, συμφώνησε με την ένταξη της σύνδεσης της μαύρης σοκολάτας και των φλαβανολών του κακάο με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Όπως έχει αναφέρει το cibum σε παλαιότερα δημοσιεύματα, οι φλαβανόλες του κακάο διαθέτουν ευεργετικές ιδιότητες μείωσης των κινδύνων καρδιαγγειακών παθήσεων. Βέβαια, υπάρχει επί του παρόντος περιορισμένη έρευνα για αυτό, γεγονός που επίσης πρέπει να επισημαίνεται στις ετικέτες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Food Dive, o ισχυρισμός θα εμφανίζεται μόνο σε προϊόντα που χρησιμοποιούν σκόνη κακάο με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλη, τουλάχιστον 4%, όχι κανονική σκόνη κακάο, σοκολάτα ή άλλα τρόφιμα που παρασκευάζονται από κόκκους κακάο.

Λίγα χρόνια πίσω, μια μελέτη, στην οποία συμμετείχαν και επιστήμονες από την εταιρεία σοκολάτας Hershey και δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry ανέφερε πως η φυσική σκόνη κακάο εμπεριέχει περίπου 3,5% φλαβανόλες. Αλλά αυτό το ποσοστό μειώνεται, όταν γίνεται επεξεργασία της σοκολάτας για να αφαιρεθεί η πικρή γεύση της.

Δεν είναι σαφές με ποιον ακριβώς τρόπο θα γίνεται αυτή η αναφορά στα προϊόντα, αλλά παραγωγοί συστατικών υψηλής τεχνολογίας που επικεντρώνονται στις φλαβανόλες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ επιτρέπει έναν παρόμοιο ισχυρισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι κατασκευαστές μπορούν να αναφέρουν πως η ημερήσια πρόσληψη 200 χιλιοστόγραμμα φλαβανολών κακάο μπορεί να διατηρήσει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων, τον οποίο μπορεί κανείς να εντοπίσει σε σοκολάτες, όπως η ChoVita και η Barry Callebaut.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα