Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φέτα: Προτάσεις για το νέο πλαίσιο προστασίας παρουσίασε η Δ.Ο. Φέτας στον ΥΠΑΑΤ

ΑρχικήΝέαΦέτα: Προτάσεις για το νέο πλαίσιο προστασίας παρουσίασε η Δ.Ο. Φέτας στον ΥΠΑΑΤ
spot_img

O   Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός συναντήθηκε  στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, παρουσία του Υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τους κκ. Ιωάννη Βιτάλη, Χρήστο Αποστολόπουλο (ΣΕΒΓΑΠ), Μιχάλης Σαράντης (ΣΕΒΓΑΠ), Νίκος Τάχα (Ομοσπονδία Τυροκόμων Θεσσαλίας), Αλέξανδρο Μποτό (ΣΕΒΓΑΠ) και Δημήτρη Μόσχο (ΣΕΚ). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Δημήτριος Γαλαμάτης.

Ο Υπουργός τόνισε την ικανοποίηση του για την πρόσφατη αναγνώριση της Δ.Ο. Φέτας καθώς το ΥπΑΑΤ αποκτά έναν σημαντικό θεσμικό συνομιλητή.

Ο κ. Λιβανός επανέλαβε την εκπεφρασμένη θέση του για την ανάγκη λειτουργίας ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου και κυρώσεων, επεσήμανε όμως και τον προβληματισμό του για τα ευρήματα των ενδελεχών ελέγχων που ο ΕΛΓΟ έχει πρόσφατα διενεργήσει, καθώς εμφανίζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας και σοβαρές παραβάσεις, γεγονός που επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό  το προϊόν θα πρέπει να προστατευθεί, όμως για να καταστεί αυτό εφικτό, πέραν των ελέγχων, αναγκαία είναι και η συνεργασία της Δ.Ο. Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ πρόκειται να θεσπίσει σύντομα νέο πλαίσιο για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντα που θα προβλέπει αυστηρότερες, αλλά πάντα αναλογικές κυρώσεις.

Οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΔΟ, από την πλευρά τους,αναγνώρισαν την προσπάθεια που το ΥπΑΑΤ καταβάλλει για να προστατεύσει τη Φέτα ΠΟΠ, και έθεσαν υπόψη του Υπουργού σκέψεις τους για το νέο πλαίσιο αλλά και γενικότερα θέματα ενδιαφέροντος του κλάδου, ενώ συμφώνησαν να προχωρήσουν σε διατύπωση προτάσεων.

 Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με όλους τους συμμετέχοντες να δεσμεύονται για κοινές συναντήσεις, προς τον σκοπό προστασίας της Φέτας ΠΟΠ, ενός από τα εμβληματικότερα ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο