Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
28.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FRESQO: Ψηφιακό σύστημα για φρέσκα αλιεύματα στις Ιχθυόσκαλες του ΟΚΑΑ

ΑρχικήΝέαFRESQO: Ψηφιακό σύστημα για φρέσκα αλιεύματα στις Ιχθυόσκαλες του ΟΚΑΑ
spot_img

Απόστολος Αποστολάκος: «Ο ΟΚΑΑ βρίσκεται πάντα δίπλα σε καινοτόμες ψηφιακές πρακτικές που υποστηρίζουν τους επαγγελματίες αλιείς αλλά και τους καταναλωτές»

Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική λειτουργία του ψηφιακού συστήματος FRESQO, για πρώτη φορά στις Ιχθυόσκαλες του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, με στόχο να παρέχει υψηλή τεχνολογική διεργασία για την άμεση εκτίμηση της φρεσκότητας των αλιευμάτων, μη επεμβατικά με την χρήση υπερφασματικής κάμερας και τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

- Advertisement -

   Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πρώτη εφαρμογή είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα, κυρίως για την εξέταση των συνθηκών του χώρου και της διαδικασίας της ροής των ελέγχων σε σχέση με τις προδιαγραφές του συστήματος. Εισάχθηκαν δεδομένα από 4 κατηγορίες ψαριών σε 3 διαφορετικές καταστάσεις νωπότητας και προέκυψαν εξαιρετικά αποτελέσματα.

   «Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας βρίσκεται πάντα δίπλα σε καινοτόμες ψηφιακές πρακτικές από Ερευνητικό Κέντρο που υποστηρίζουν τους επαγγελματίες αλιείς αλλά και τους καταναλωτές»  τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ Απόστολος Αποστολάκος.  

   Επιπλέον, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας συμμετείχε σε workshop με τίτλο “Artificial Intelligence στην Αλιεία: Η περίπτωση του FRESQO”, που διοργάνωσε η εταιρεία FRESQO στο Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε  το έργο, οι στόχοι του, τα αποτελέσματα του, ενώ πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση για τις περαιτέρω προοπτικές τεχνικών ΑΙ στη Γαλάζια Οικονομία.

   ‘Αμεσα θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική εφαρμογή του συστήματος FRESQO στις Ιχθυόσκαλες Πάτρας και Θεσσαλονίκης για την καταγραφή των πραγματικών δεδομένων και την μετέπειτα εγκατάσταση του συστήματος για δοκιμές και λειτουργία πάνω στην εξέλιξη του, καθώς το σύστημα θα αποτελέσει επικουρικό εργαλείο τόσο για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας όσο και για την πιστοποίηση της φρεσκάδας από τους αγοραστές λιανικής και εστίασης μιας και οι Ιχθυόσκαλες αποτελούν κομβικό σημείο ελέγχου νωπότητας και φρεσκότητας των αλιευμάτων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα