Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γ. Καββαθάς: Σε μίνι lockodown η εστίαση από σήμερα

ΑρχικήΝέαΓ. Καββαθάς: Σε μίνι lockodown η εστίαση από σήμερα
spot_img

cibum team

Από σήμερα Δευτέρα οι κλειστοί χώροι εστίασης θα είναι αμιγώς για τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες. Σχολιάζοντας το μέτρο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  και της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς δήλωσε ότι  «Η εστίαση μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2022 μπαίνει σε mini lockdown» με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους και πρόσθεσε μιλώντας στο OPEN: “Θα χάσουμε 50% των πελατών μας αν υπολογίσουμε τους ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι. Φανταστείτε έναν επαγγελματία που έχει κάνει αγώνα ετών για να χτίσει ένα πελατολόγιο, το 50% αυτών να μην μπορεί να μπει στο κατάστημα. Ο πελάτης 100 φορές ευχαριστημένος, μία δυσαρεστημένος, αυτό θυμάται».

O πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε και στην εξαμηνιαία έρευνα που δείχνει πως το ποσοστό των επιχειρήσεων που εκφράζει το φόβο για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητας του το επόμενο διάστημα παραμένει ιδιαίτερα υψηλό (36,7%).

 «H εστίαση θα έρθει αντιμέτωπη με τους  πελάτες ενώ δεν υπάρχει κανένα μέτρο στήριξης για τις επιχειρήσεις του τομέα. Χρειάζεται   μείωση των φορολογικών συντελεστών κατάργηση του ειδικού φόρου στον καφέ και στα αλκοολούχα ποτά. Διαφορετικά  θα υπάρξει πρόβλημα για τις επιχειρήσεις» είπε  ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

 Όσο για το αν οι  ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες θα απειλήσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τόνισε;

«Είναι σαφές ότι αν  δεν παρθούν μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων θα υπάρξει θέμα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο