Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: Ανακαλείται παγωτό λόγω παρουσίας αφλατοξινών

ΑρχικήΝέαΓαλλία: Ανακαλείται παγωτό λόγω παρουσίας αφλατοξινών
spot_img

Στη Γαλλία ανακοινώθηκε μια ανάκληση για έναν συνδυασμό τροφίμου / κινδύνου που δεν τυχαίνει συχνά: Ανακαλείται παγωτό λόγω παρουσίας αφλατοξινών.

Συγκεκριμένα ανακαλούνται τα προϊόντα:

- Advertisement -

Glaces de Lyon Παγωτό Βανίλια & Πεκάν 120ml / 81γρ Παγωτό Βανίλια & Πεκάν 460ml / 300g

GTINΠαρτίδαΗμερομηνία
343387124015716/05/2022ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 16/05/2024
343387125008811/05/2022ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 11/05/2024

Η περίοδος εμπορίας των παρτίδων αυτών ήταν από 16/05/2022 έως 10/06/2022

Η ανάκληση προκλήθηκε έπειτα από εθελοντική κίνηση της παραγωγού εταιρείας, Glaces de Lyon.

Πρέπει να σημειωθεί, πως οι αφλατοξίνες είναι ένας αναδυόμενος κίνδυνος σε πολλά μέρη του κόσμου λόγω της κλιματικής αλλαγής, και ενώ παραδοσιακά θεωρούνταν πρόβλημα κυρίως σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής, έχουν πλέον εγκατασταθεί και στη Μεσόγειο.

Επίσης πρόσφατα, ερευνητές στην Κένυα έχουν διαπιστώσει ότι οι αφλατοξίνες, που βρίσκονται σε κοινά δημητριακά όπως ο αραβόσιτος και το σιτάρι, επιβαρύνουν σημαντικά το σύστημα υγείας της Κένυας λόγω της σύνδεσής τους με τον καρκίνο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα