Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γκάλοπ cibum: Πόσο ενημερωμένοι είναι οι καταναλωτές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων;

ΑρχικήΝέαΓκάλοπ cibum: Πόσο ενημερωμένοι είναι οι καταναλωτές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων;
spot_img

cibum team


Το δικαίωμα του καταναλωτή στην ασφάλεια των τροφίμων, είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι ανάγκες του δεν περιορίζονται σε ένα νόστιμο πιάτο αλλά θέλουν αυτό το πιάτο να είναι και ποιοτικό και ασφαλές. Γι’ αυτήν την απαίτηση- δικαίωμα, εργάζονται και μοχθούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι του κράτους, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του αγροτικού τομέα, της παραγωγής και του λιανικού εμπορίου.  Η ασφάλεια των τροφίμων όμως δεν είναι ευθύνη μόνο των food experts. Μερίδιο ευθύνης, έχουν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, οι οποίοι δικαίως απαιτούν ασφάλεια και ποιότητα τα οποία όμως προϋποθέτουν γνώση και από τους ίδιους. Πόσο ενημερωμένοι είναι;
Tο cibum επιχείρησε να αποτυπώσει με ένα γκάλοπ στους δρόμους της Αθήνας, το επίπεδο γνώσης των πολιτών στις βασικές αρχές ασφάλειας τροφίμων. Από τη μία φαίνεται να γνωρίζουν, ως ένα βαθμό, μερικές αρχές και πώς να προστατεύσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους, από την άλλη δεν ξέρουν ποιος κρατικός φορέας είναι αρμόδιος για την ασφάλεια τροφίμων! 
Το σίγουρο πάντως είναι πως όσο εξελίσσεται η κοινωνία τόσο εξελίσσεται η πληροφόρηση και η γνώση. Οι καταναλωτές πλέον θέλουν και ασφαλές τρόφιμο και με υψηλή διατροφική αξία αλλά και με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα