Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί αξίζει να παρακολουθήσετε το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, “Poisoned”;

ΑρχικήΝέαΓιατί αξίζει να παρακολουθήσετε το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, "Poisoned";
spot_img

Μια ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων δίνει τη δική της οπτική αναφορικά με το γιατί το ντοκιμαντέρ “Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” είναι ένα πολύτιμο μάθημα για όλους.

Εδώ και κάποιο διάστημα, έχει κυκλοφορήσει στην streaming πλατφόρμα, Netflix, ένα ντοκιμαντέρ που “ανοίγει τα μάτια” του κοινού σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων, μέσα από έρευνα και συνεντεύξεις με ειδικούς και συγγενείς θυμάτων από τροφικές δηλητηριάσεις στις ΗΠΑ.

- Advertisement -

Αφενός, το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” συνιστά έναν αφυπνιστικό παράγοντα για τον μέσο καταναλωτή που μπορεί να μην γνωρίζει ως που μπορεί να μην έχουν προεοιμαστεί να διαχειριστούν μια “κρίση” που μπορεί να προκαλέσει ένας μολυσματικός παράγοντας στο φαγητό τους και αφετέρου απομυθοποιεί την εικόνα που προωθείται από το αμερικανικό σύστημα τροφίμων, που το χαρακτηρίζει ως το “ασφαλέστερο στον κόσμο”.

Αλλά, όπως αναφέρει και η Sarah Sorscher, Διευθύντριας Ρυθμιστικών Υποθέσεων στο Centre for Science in the Public Interest των ΗΠΑ- σε άρθρο της στο Food Safety News- το ντοκιμαντέρ υπογραμμίζει επίσης τις στιγμές που η αγανάκτηση μεταφράστηκε σε ουσιαστική αλλαγή, όπως όταν το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, USDA, έλαβε μέτρα για να εξουδετερώσει το παθογόνο E. coli από τον κιμά τη δεκαετία του 1990, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των ασθενειών από το βόειο κρέας. 

Η Sorscher υπογραμμίζει πως το ντοκιμαντέρ μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για ουσιαστική αλλαγή, καθώς πλέον υπάρχουν ευκαιρίες για πολιτικές αλλαγές αναφορικά με την ασφάλεια τροφίμων.

Θέτει ως παράδειγμα το πλαίσιο που έχει προτείνει το USDA  για την απαγόρευση επικίνδυνων μορφών μόλυνσης από σαλμονέλα στα ωμά πουλερικά, σύμφωνα με το ίδιο μοντέλο που χρησιμοποιείται στον κιμά. 

Επιπλέον, η Αμερικανίδα βουλευτής Rosa DeLauro υποστήριξε ένα νομοσχέδιο, το Expanded Food Safety Investigation Act, που θα επιτρέψει στους ομοσπονδιακούς ερευνητές να διερευνήσουν τροφιμογενείς επιδημίες που προέρχονται από μεγάλες φάρμες ζώων, αναφέρει η Ssorcher.

Μιας και οι καταναλωτές αξίζουν ασφαλή τρόφιμα, στα οποία μπορούν να εμπιστεύονται κυριολεκτικά την επιβίωσή τους, οι υπεύθυνοι πολιτικοί κάθε χώρας πρέπει να υποστηρίζουν ιδιαίτερα αλλαγές βελτιωτικές προς την ασφάλεια τροφίμων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα