ΑρχικήΝέαH Ένωση Άθεων διοργανώνει τραπέζια με κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή σε Αθήνα,...

H Ένωση Άθεων διοργανώνει τραπέζια με κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Βόλο

2 λεπτά ανάγνωσης

Ανοιχτά δείπνα σε σουβλατζίδικα και σε ουζερί τη Μεγάλη Παρασκευή από την Ένωση Άθεων

Η Ένωση Άθεων προγραμματίζει και φέτος εκδηλώσεις τη Μεγάλη Παρασκευή, οργανώνοντας ανοιχτά δείπνα με κατανάλωση κρέατος σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις της χώρας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Βόλο και στοχεύουν κυρίως στη γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων και στην ανταλλαγή απόψεων σε ένα περιβάλλον χωρίς θρησκευτικούς περιορισμούς.

- Advertisement -

Η πρωτοβουλία δίνει έμφαση στη συντροφικότητα και στην ορθολογική σκέψη, προβάλλοντας τη συζήτηση γύρω από την επιστήμη αντί για το κλίμα θρησκευτικού πένθους που συνδέεται με τη συγκεκριμένη ημέρα. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε άθεους, αγνωστικιστές αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται, ενώ δεν υπάρχουν περιορισμοί στις διατροφικές επιλογές των παρευρισκομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ταμπλέτες για τα πιάτα με ορμονικούς διαταράκτες και τοξικές ουσίες – Τι πρέπει να προσέχουμε στην ετικέτα

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Εμφιαλωμένο νερό: Νέα καταγγελία κατά γνωστής μάρκας για διαφήμιση με ψευδείς ισχυρισμούς για την υγεία

Όσον αφορά τα σημεία συνάντησης, στην Αθήνα και στις Σέρρες τα δείπνα θα γίνουν σε σουβλατζίδικα, στον Βόλο σε ουζερί, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει οριστεί ως σημείο συνάντησης η Καμάρα, από όπου οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν στη συνέχεια σε κάποιο κατάστημα εστίασης.

- Advertisement -

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Ένωσης, η δράση αυτή αποσκοπεί στο να προσφέρει έναν χώρο ελεύθερης κοινωνικής συναναστροφής, όπου ο καθένας μπορεί να φάει ό,τι επιθυμεί και να εκφραστεί χωρίς περιορισμούς που σχετίζονται με θρησκευτικές αντιλήψεις. Επιπλέον, εξηγείται ότι η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας γίνεται συνειδητά, ως μια διαφορετική προσέγγιση απέναντι στο κυρίαρχο θρησκευτικό κλίμα, δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη επαφή, τη γνώση και την ανταλλαγή ιδεών.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI για πρόκληση βλάβης στους χρήστες – Πώς συνδέεται με τη βιομηχανία τροφίμων (Ολόκληρη η αγωγή)

Η υπόθεση ανοίγει νέο κεφάλαιο στη νομική ευθύνη των συστημάτων AI, με πιθανές επιπτώσεις σε μάρκετινγκ, συμμόρφωση και χρήση αλγορίθμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.

Ο Τάσος συστήνεται: Ο επιστήμονας τροφίμων που φέρνει την ασφάλεια στην κουζίνα μας

Γνωρίστε τον Τάσο τον Καρδιτσιώτη «Scientist» της διπλανής πόρτας που έκανε την Ασφάλεια Τροφίμων… κάρμα!