Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η μπριζόλα Wagyu εργαστήριου τώρα και στην Ευρώπη

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ μπριζόλα Wagyu εργαστήριου τώρα και στην Ευρώπη
spot_img

Μέχρι το 2025 θα έχει έρθει σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, το εναλλακτικό του πιο ακριβού βόειου κρέατος στον κόσμο.

Είναι γεγονός! Το καλλιεργούμενο κρέας έρχεται στην Ευρώπη από την Orbillion Bio, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με τη Luiten Food για να παράγει κρέας κυτταρικής καλλιέργειας σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλη την Ευρώπη έως το 2025.

Και δεν πρόκειται για οποιοδήποτε κρέας, καθώς η συνεργασία των δύο εταιρειών στρέφεται προς το βόειο κρέας Wagyu της Orbillion Bio, καθιστώντας το προσβάσιμο μέσα από περισσότερα από 1.200 κανάλια διανομής στο δίκτυο εξυπηρέτησης τροφίμων, εξειδικευμένων λιανοπωλητών και κρεοπωλείων της Luiten Food.

Tο πιο ποιοτικό βοδινό κρέας και το πιο ακριβό, το  Waguy beef προέρχεται από τα  μοσχάρια Wagyu που ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή και ζουν σε ειδικές συνθήκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κρέας τους να διατρέχεται από λεπτές ίνες λίπους που λιώνουν όταν μαγειρεύεται και το καθιστούν ιδιαίτερα ζουμερό, τρυφερό και νόστιμο. Η εκτροφή τους γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Ιαπωνίας αν και τα τελευταία χρόνια έγινε μια προσπάθεια εκτροφής τους σε ΗΠΑ και Αυστραλία. Όπως είναι ευνόητο γνήσιο κρέας Wagyu υπάρχει μόνο σε ακριβά εστιατόρια και η τιμή του αρχίζει από 200 € η μερίδα!

Η Orbillion Bio που θα φτιάξει στο εργαστήριο το εναλλακτικό κρέας Wagyu ιδρύθηκε το 2019 στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.  Η αποστολή τους είναι να χρησιμοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του κυτταροκαλλιεργημένου κρέατος για να παρασκευάσουν νόστιμα, θρεπτικά τρόφιμα βιώσιμα, χωρίς τη σκληρότητα της κτηνοτροφίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Food Engineering Mag, η Orbillion σκοπεύει να «εκμεταλλευτεί» τόσο την εμπειρία της Luiten στην ασφάλεια τροφίμων και διατήρηση της μέγιστης ποιότητας, αλλά και την υπάρχουσα θέση της στην αλυσίδα παραγωγής. Αλλά πέρα από αυτό, η Orbillion φαίνεται να ελπίζει πως μέσα από αυτή την συνεργασία θα έχει την ευκαιρία να μεταφέρει το κυτταροκαλλιεργημένο κρέας του σε μια παγκόσμια αγορά.

Από την πλευρά της, η  Luiten Foods λέει ότι η συνεργασία Orbillion Bio θα εμβαθύνει τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα και θα ενισχύσει περαιτέρω καινοτομίες της εταιρείας, αναφέρει το Food Engineering Mag.  

Η καινοτομία αυτή έρχεται εν μέσω μιας χρονικής περιόδου που η Ευρώπη είναι έτοιμη να εντάξει περισσότερες εναλλακτικές ζωικού κρέατος στην καθημερινή διατροφή. Μια έρευνα, με πρωτοβουλία του Good Food Institute Europe (GFI) διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών θέλουν εναλλακτικές συμβατικού κρέατος στην αγοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο