Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η 1η Αγορά Βοτάνων και Μπαχαρικών στη Θεσσαλονίκη

ΑρχικήΝέαΗ 1η Αγορά Βοτάνων και Μπαχαρικών στη Θεσσαλονίκη
spot_img

Την Κυριακή στο φουαγιέ του δημαρχιακού Μεγάρου η 1η Αγορά Βοτάνων και Μπαχαρικών.

Τα μυστικά των βοτάνων και τη διατροφική τους αξία θα ανακαλύψουν οι επισκέπτες της 1ης Αγοράς Βοτάνων και Μπαχαρικών, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 (από τις 10.00 έως 18.00), στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στην 1η Αγορά Βοτάνων και Μπαχαρικών 2024 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα φαρμακευτικά βότανα της ελληνικής φύσης και να μάθουν παραδοσιακές συνταγές, να γευτούν κουλουρίνι με βότανα από τον σεφ Γιάννη Κατσαντώνη και να δοκιμάσουν και να δουν την παρασκευή ροφημάτων και αφεψημάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 13:30 οι ομιλίες:

-«Βότανα και θεραπευτικές ιδιότητες», Θωμάς Σαββίδης Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας- Τομέας Βοτανικής- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

-«Τα βότανα στο γαστρονομικό τουρισμό-Βότανα και Διατροφή», Δρ Χαρίτα Βλάχου Καθηγήτρια Γαστρονομικού-Αγροδιατροφής Α.Π.Θ.

-Βότανα στην Ελλάδα και η νέα τάση χρήσης ασιατικών βοτάνων, Νίκος Θυμάκης Κηποτέχνης/Γεωπόνος, ΜSc Υπεύθυνος Αγρ. Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και συνεργάτης του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων

-«Βότανα στην κουζίνα», Γιάννης Κατσαντώνης, μέλος της ΘΕΥ Γαστρονομικής Λέσχης Θεσσαλονίκης

-«Βότανα στην καλλιέργεια-Τεχνικές καλλιέργειας, συλλογής και αποθήκευσης βοτάνων», Γιώργος Αγκαθίδης: εκπαιδευτικός Φυσικός, βιοκαλλιεργητής αρωματικών φαρμακευτικών φυτών

Στο φουαγιέ του Δημαρχείου θα στηθεί ολοήμερη αγορά βοτάνων και προϊόντων με βάση τα βότανα, μικρών παραγωγών και βιοκαλλιεργητών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ανακάλυψη-σταθμός για την βιομηχανία – Τεχνολογία εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

Η διασταυρούμενη μόλυνση, είτε πρόκειται για φυσικά αλλεργιογόνα, μη αποκαλυπτόμενα αλλεργιογόνα ή αναποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής, δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για τους μεταποιητές τροφίμων

Τρώγοντας χρυσό και άλλα βαρέα μέταλλα – Ανάλυση ασφάλειας τροφίμων

Τελικά, είναι όλα τα βαρέα μέταλλα επιβλαβή ή είναι απλά θέμα χημείας;

Προσοχή: Και στην Ελλάδα πωλούνται τα επικίνδυνα πατατάκια – Update της ειδοποίησης RASFF

Η μία μετά την άλλη 18 χώρες ανακαλούν από την αγορά Nacho με τυρί.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο