Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
10.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η 1η Αγορά Βοτάνων και Μπαχαρικών στη Θεσσαλονίκη

ΑρχικήΝέαΗ 1η Αγορά Βοτάνων και Μπαχαρικών στη Θεσσαλονίκη
spot_img

Την Κυριακή στο φουαγιέ του δημαρχιακού Μεγάρου η 1η Αγορά Βοτάνων και Μπαχαρικών.

Τα μυστικά των βοτάνων και τη διατροφική τους αξία θα ανακαλύψουν οι επισκέπτες της 1ης Αγοράς Βοτάνων και Μπαχαρικών, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 (από τις 10.00 έως 18.00), στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -

Στην 1η Αγορά Βοτάνων και Μπαχαρικών 2024 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα φαρμακευτικά βότανα της ελληνικής φύσης και να μάθουν παραδοσιακές συνταγές, να γευτούν κουλουρίνι με βότανα από τον σεφ Γιάννη Κατσαντώνη και να δοκιμάσουν και να δουν την παρασκευή ροφημάτων και αφεψημάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 13:30 οι ομιλίες:

-«Βότανα και θεραπευτικές ιδιότητες», Θωμάς Σαββίδης Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας- Τομέας Βοτανικής- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

-«Τα βότανα στο γαστρονομικό τουρισμό-Βότανα και Διατροφή», Δρ Χαρίτα Βλάχου Καθηγήτρια Γαστρονομικού-Αγροδιατροφής Α.Π.Θ.

-Βότανα στην Ελλάδα και η νέα τάση χρήσης ασιατικών βοτάνων, Νίκος Θυμάκης Κηποτέχνης/Γεωπόνος, ΜSc Υπεύθυνος Αγρ. Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και συνεργάτης του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων

-«Βότανα στην κουζίνα», Γιάννης Κατσαντώνης, μέλος της ΘΕΥ Γαστρονομικής Λέσχης Θεσσαλονίκης

-«Βότανα στην καλλιέργεια-Τεχνικές καλλιέργειας, συλλογής και αποθήκευσης βοτάνων», Γιώργος Αγκαθίδης: εκπαιδευτικός Φυσικός, βιοκαλλιεργητής αρωματικών φαρμακευτικών φυτών

Στο φουαγιέ του Δημαρχείου θα στηθεί ολοήμερη αγορά βοτάνων και προϊόντων με βάση τα βότανα, μικρών παραγωγών και βιοκαλλιεργητών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα