Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανοί πολίτες στην προσπάθεια διάσωσης παραδοσιακού εστιατορίου από λουκέτο – Συγκέντρωσαν 116.000 €

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΒρετανοί πολίτες στην προσπάθεια διάσωσης παραδοσιακού εστιατορίου από λουκέτο - Συγκέντρωσαν 116.000 €
spot_img

Ευαισθητοποιημένοι Βρετανοί πολίτες συγκέντρωσαν περίπου 116.350 ευρώ για να κρατήσουν ανοιχτό το επί 265 έτη εν λειτουργία εστιατόριο, Simpson’s Tavern.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, και έπειτα από 265 χρόνια λειτουργίας, το εστιατόριο Simpson’s Tavern αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του, μετά από μια διαμάχη για το ενοίκιο. Αλλά ένας έρανος για τη διάσωσή του από αλληλέγγυους πελάτες, μάλλον υποδεικνύει πως ίσως η ελπίδα να μην έχει χαθεί ακόμα.

- Advertisement -

Αν μπει κανείς στο προφίλ του Simpson’s Tavern στο Instagram, θα δει πως αυτοαποκαλείται ως το παλαιότερο Chop House του Λονδίνου. Και πράγματι, με το έτος ίδρυσής του να είναι το 1757, οι ισχυρισμοί του πιθανότατα ισχύουν!

Ωστόσο, όπως και πολλές επιχειρήσεις σήμερα, το εστιατόριο που ειδικεύεται στα ψητά κρέατα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της ακρίβειας και της πανδημίας. Έτσι καθυστέρησε να καταβάλλει ένα μεγάλο ποσό ενοικίων. Οπότε, έπειτα από μια διαμάχη με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιρίου, Tavor Holdings Ltd, το εστιατόριο αναγκάζεται να κλείσει τις πόρτες του.

Ωστόσο, το κλείσιμο του Simpson’s Tavern προκάλεσε οργή τόσο στα πρώην μέλη του προσωπικού όσο και σε πολλά μέσα ενημέρωσης και πολίτες του Λονδίνου, που επέκριναν έντονα τις “κυνικές ενέργειες” της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Με την ευγενή πρόθεση να προστατεύσουν την επιχείρηση, να σώσουν ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια του τόπου, αλλά και πολλές θέσεις εργασίας, στήθηκε ένας έρανος με τίτλο SOS (“Save Our Simpsons”), στην πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων για τέτοιους σκοπούς, Crowdfunder.

Συνολικά, 2.500 υποστηρικτές του Simpson’s συγκέντρωσαν 116.354,50 ευρώ (100.000 λίρες) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.  Μια ανάρτηση στο Instagram από λογαριασμό του πρώην προσωπικού του Simpson ανέφερε: “Μπορούμε να δώσουμε 100.000 λόγους για τους οποίους η Tavor Holdings Ltd και οι πράκτορες της Hartnell Taylor Cook πρέπει να συνεργαστούν μαζί μας και να διατηρήσουν το ίδρυμα ζωντανό”.

Ωστόσο, αν και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν είναι σημαντικά, είναι λιγότερο από το ένα τρίτο του στόχου συγκέντρωσης κεφαλαίων των 447.964,83 ευρώ (385.000 λιρών), αριθμός που αντιστοιχεί στο ποσό των καθυστερούμενων ενοικίων από το κλείσιμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι το θα παραμείνει κλειστό κατά τη διάρκεια της προ-χριστουγεννιάτικης περιόδου, χάνοντας έτσι πολλούς πελάτες και χρήματα, αναφέρει το The Drinks Business.

Ίσως μια σοβαρότερη ανησυχία είναι ότι, σύμφωνα με μια άλλη εικόνα που μοιράστηκε ο λογαριασμός του Simpson’s Tavern στο Instagram, η Tavor Holdings και η εταιρεία management της, Hartnell Taylor Cook, έθεσαν το κτίριο προς πώληση, κάνοντας αίτηση για καθεστώς προστασίας. Ο σύμβουλος της Taylor Cook, Peter Dunphy, μιλώντας στο BBC News χαρακτήρισε το κτίριο “ένα ιστορικό διαμάντι” που θα έπρεπε να προστατεύεται.

 Η απόφαση που θα καθορίσει την κατάσταση και το μέλλον του Simpson, αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου, με αγωνία από τους χιλιάδες υποστηρικτές του.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα