Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η E.E. ζητά περισσότερη ασφάλεια στα προϊόντα και πιστωτικούς κανόνες για τις οn line αγορές

ΑρχικήΝέαΗ E.E. ζητά περισσότερη ασφάλεια στα προϊόντα και πιστωτικούς κανόνες για τις οn line αγορές
spot_img

cibum team

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την ενίσχυση των κανόνων για την ασφάλεια των προϊόντων και την καταναλωτική πίστη για τους καταναλωτές, λόγω της αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών από τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των lockdown και της αυξανόμενης ψηφιοποίησης της καθημερινής ζωής.

Οι υφιστάμενοι κανόνες που είναι γνωστοί ως Γενική Οδηγία για την Ασφάλεια των Προϊόντων τέθηκαν σε ισχύ το 2001, ενώ οι κανόνες για την καταναλωτική πίστη για την προστασία των καταναλωτών εφαρμόστηκαν το 2008.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΕ δήλωσε ότι το 70% των καταναλωτών πραγματοποίησαν αγορές στο διαδίκτυο πέρυσι, με τα προϊόντα νέας τεχνολογίας να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των αγορών τους.

“Διευκολύνουμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τους κινδύνους και θέτουμε ακόμη ισχυρότερους κανόνες για την ασφάλεια των προϊόντων”, ανέφερε σε δήλωσή του η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βέρα Γιούροβα.

“Θα προσθέσει επίσης περισσότερη ευθύνη στους παράγοντες της αγοράς και θα καταστήσει πιο δύσκολο για τους «κακούς»  να κρύβονται πίσω από περίπλοκη νομική ορολογία”, είπε.

Οι προτάσεις επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και απαιτούν από τις διαδικτυακές αγορές να υιοθετήσουν κανόνες ασφάλειας προϊόντων.

Ψηφιακές συσκευές                                                                        

Η Επιτροπή επιθυμεί επίσης πληροφορίες που σχετίζονται με τις πιστώσεις να παρουσιάζονται με σαφήνεια και να προσαρμόζονται στις ψηφιακές συσκευές, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι καταναλωτές κατανοούν τι κάνουν.

Η οδηγία για την καταναλωτική πίστη θα πρέπει επίσης να ενισχύσει τους κανόνες σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα των χρηστών για να αποφευχθεί το ζήτημα της υπερχρέωσης, ενώ οι χώρες της ΕΕ θα κληθούν να προωθήσουν τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση και να διασφαλίσουν τη διάθεση συμβουλών για χρέη.

“Η κρίση COVID-19 έχει επηρεάσει τους καταναλωτές με πολλούς τρόπους και πολλοί αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες”, δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Didier Reynders.

Οι προτάσεις θα πρέπει να συζητηθούν με τις χώρες της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτού τεθούν σε ισχύ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα