Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η E.E. ζητά περισσότερη ασφάλεια στα προϊόντα και πιστωτικούς κανόνες για τις οn line αγορές

ΑρχικήΝέαΗ E.E. ζητά περισσότερη ασφάλεια στα προϊόντα και πιστωτικούς κανόνες για τις οn line αγορές
spot_img

cibum team

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την ενίσχυση των κανόνων για την ασφάλεια των προϊόντων και την καταναλωτική πίστη για τους καταναλωτές, λόγω της αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών από τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των lockdown και της αυξανόμενης ψηφιοποίησης της καθημερινής ζωής.

Οι υφιστάμενοι κανόνες που είναι γνωστοί ως Γενική Οδηγία για την Ασφάλεια των Προϊόντων τέθηκαν σε ισχύ το 2001, ενώ οι κανόνες για την καταναλωτική πίστη για την προστασία των καταναλωτών εφαρμόστηκαν το 2008.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΕ δήλωσε ότι το 70% των καταναλωτών πραγματοποίησαν αγορές στο διαδίκτυο πέρυσι, με τα προϊόντα νέας τεχνολογίας να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των αγορών τους.

“Διευκολύνουμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τους κινδύνους και θέτουμε ακόμη ισχυρότερους κανόνες για την ασφάλεια των προϊόντων”, ανέφερε σε δήλωσή του η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βέρα Γιούροβα.

“Θα προσθέσει επίσης περισσότερη ευθύνη στους παράγοντες της αγοράς και θα καταστήσει πιο δύσκολο για τους «κακούς»  να κρύβονται πίσω από περίπλοκη νομική ορολογία”, είπε.

Οι προτάσεις επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και απαιτούν από τις διαδικτυακές αγορές να υιοθετήσουν κανόνες ασφάλειας προϊόντων.

Ψηφιακές συσκευές                                                                        

Η Επιτροπή επιθυμεί επίσης πληροφορίες που σχετίζονται με τις πιστώσεις να παρουσιάζονται με σαφήνεια και να προσαρμόζονται στις ψηφιακές συσκευές, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι καταναλωτές κατανοούν τι κάνουν.

Η οδηγία για την καταναλωτική πίστη θα πρέπει επίσης να ενισχύσει τους κανόνες σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα των χρηστών για να αποφευχθεί το ζήτημα της υπερχρέωσης, ενώ οι χώρες της ΕΕ θα κληθούν να προωθήσουν τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση και να διασφαλίσουν τη διάθεση συμβουλών για χρέη.

“Η κρίση COVID-19 έχει επηρεάσει τους καταναλωτές με πολλούς τρόπους και πολλοί αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες”, δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Didier Reynders.

Οι προτάσεις θα πρέπει να συζητηθούν με τις χώρες της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτού τεθούν σε ισχύ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα