Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ελληνική κουζίνα κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως

ΑρχικήΝέαΗ ελληνική κουζίνα κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως
spot_img

Μεγάλη διάκριση για την ελληνική κουζίνα, καθώς σύμφωνα με τον βιωματικό ταξιδιωτικό οδηγό TasteAtlas, έρχεται δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη.

Η ελληνική κουζίνα κατατάσσεται δεύτερη μεταξύ των πενήντα καλύτερων κουζινών στον κόσμο, με την Ιταλία να κατατάσσεται πρώτη και την Ισπανία στην τρίτη θέση, σύμφωνα με μια λίστα που ετοίμασε το The World TasteAtlas.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η βαθμολογία κάθε χώρας λαμβάνεται από τη μέση βαθμολογία των χρηστών για τα τριάντα καλύτερα πιάτα, ποτά και τρόφιμα στη χώρα αυτή. Το Greek Reporter διευκρινίζει πως οι χώρες που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο, δεν έχουν αρκετά στοιχεία με βαθμολογία.

Το TasteAtlas είναι ένας βιωματικός ταξιδιωτικός οδηγός για τα παραδοσιακά τρόφιμα που συγκεντρώνει αυθεντικές συνταγές, κριτικές από επαγγελματίες κριτικούς τροφίμων και ερευνητικά άρθρα σχετικά με δημοφιλή συστατικά και πιάτα.

Αποτελεί έναν “παγκόσμιο άτλαντα παραδοσιακών πιάτων, τοπικών συστατικών και αυθεντικών εστιατορίων”, όπως δηλώνει, ενώ διαθέτει έναν διαδραστικό παγκόσμιο χάρτη τροφίμων με εικόνες πιάτων που εμφανίζονται στις αντίστοιχες περιοχές τους. Φέρεται να περιέχει σχεδόν 10.000 πιάτα, ποτά και συστατικά, καθώς και 9.000 εστιατόρια.

Τα ελληνικά πιάτα που ξεχώρισαν είναι:

  • Χορτόπιτα,
  • Αντικριστό,
  • Παϊδάκια

Ενώ τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, αναδείχθηκαν:

  • Φάβα Σαντορίνης,
  • Πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης,
  • Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης

Αξίζει δε να σημειωθεί το γεγονός ότι οι τρεις κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο σύμφωνα με την έρευνα, προέρχονται από τη Μεσόγειο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα