Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Γερμανία ανακαλεί δημοφιλή παιδικά ζελεδάκια της Mondelez

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Γερμανία ανακαλεί δημοφιλή παιδικά ζελεδάκια της Mondelez
spot_img

Περιέχουν απαγορευμένο πρόσθετο.

Η Αρχή ασφάλειας τροφίμων της Γερμανίας ενημέρωσε για ανάκληση παιδικών ζαχαρωτών της Mondelez. Τα ζελεδάκια περιέχουν το απαγορευμένο πρόσθετο οξείδιο του τιτανίου (E171) και “δεν μπορεί να αποκλειστεί μια γενετικά καταστροφική επίδραση (γονοτοξικότητα)”.

Το διοξείδιο του τιτανίου (E171) είναι ένα πρόσθετο που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα ως χρωστική, για να γίνουν πιο ελκυστικά οπτικά, να δίνουν χρώμα σε τρόφιμα που διαφορετικά θα ήταν άχρωμα ή να αποκαθιστούν την αρχική εμφάνιση των τροφίμων. Το διοξείδιο του τιτανίου χρησιμοποιείται επίσης για να παρέχει λευκότητα και αδιαφάνεια στα τρόφιμα.

Το Ε 171 χρησιμοποιείται συχνά σε μια ποικιλία κατηγοριών τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων αρτοποιίας, των ζωμών, των σαλτσών, των σαλατών, των αλμυρών αλειμμάτων για σάντουιτς και των επεξεργασμένων ξηρών καρπών. Χρησιμοποιείται επίσης στη ζαχαροπλαστική, τις τσίχλες, καραμέλες τα συμπληρώματα διατροφής και το γλάσο κέικ.

 Τον Ιανουάριο του 2022 εκδόθηκε κανονισμός  ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 της Επιτροπής για την ανάκληση της άδειας χρήσης διοξειδίου του τιτανίου ως προσθέτου τροφίμων.

Πρόκειται για τα παιδικά ζελεδάκια Sour Patch Kids, ποικιλίες “Tropical” και “Watermelon”. Τα ζελεδάκια παράγονται στην Τουρκία από την KKB Sweet & More Kielende 6 22885 Barsbüttel για την Mondelez Global LLC East Hannover NJ 07936 USA. Οι ανάκληση επηρεάζει όλες τις όλες τις παρτίδες και όλα τα μεγέθη συσκευασίας που περιέχουν το πρόσθετο E 171.

Για τα ίδια ζελεδάκια είχε ενημερώσει τον περασμένο Οκτώβριο η Κύπρος το Ευρωπαϊκό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο