Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestle πουλάει το εργοστάσιο πίτσας που προκάλεσε 2 θανάτους από E. coli

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Nestle πουλάει το εργοστάσιο πίτσας που προκάλεσε 2 θανάτους από E. coli
spot_img

Το εργοστάσιο έχει κλείσει οριστικά από τον περασμένο Μάρτιο.

H Nestle διαπραγματεύεται την πώληση του εργοστασίου στο Caudry, στη βόρεια Γαλλία, καθώς οι πωλήσεις της μάρκας πίτσας Buitoni από τη σειρά “Fraich’Up”που ήταν υπεύθυνη για δύο θανάτους και δεκάδες μολύνεις και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά σκάνδαλα της Ευρώπης, έχουν μειωθεί. Η πολυεθνική βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ιταλικό όμιλο Italpizza, ο οποίος λειτουργεί έξι εταιρείες και εξάγει σε 56 χώρες σύμφωνα με το AFP.

- Advertisement -

Η Nestle France είχε καταλήξει πως η μόλυνση του αλευριού με E. coli φαινόταν η πιο πιθανή εξήγηση για το ξέσπασμα, προσθέτοντας ότι δεν βρήκε ίχνος του βακτηρίου στις γραμμές παραγωγής. 

Η έρευνα των δικαστικών αρχών για μία υπόθεση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και 14 υποθέσεις ακούσιας σωματικής βλάβης είναι σε εξέλιξη. Η αστική πτυχή της υπόθεσης όμως, έχει κλείσει καθώς η πολυεθνική συμφώνησε το ποσό της αποζημίωσης με τις οικογένειες των θυμάτων, μεταξύ των οποίων ένα μωρό και ένας 18χρονος, που πέθαναν αφού κατανάλωσαν την πίτσα Buitoni. Το ποσό της αποζημίωσης δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Το εργοστάσιο πίτσας Buitoni της Nestlé, που είχε συνδεθεί με τη θανατηφόρα επιδημία E.Coli, έκλεισε οριστικά τον Μάρτιο και απασχολούσε περίπου 140 άτομα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα