Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Πιστοποίηση αρωγός της Βιώσιμης Ανάπτυξης – τα νέα δεδομένα που έχει φέρει ο κορονοϊός.

ΑρχικήΝέαΗ Πιστοποίηση αρωγός της Βιώσιμης Ανάπτυξης - τα νέα δεδομένα που έχει φέρει ο κορονοϊός.
spot_img

cibum team

Ποια είναι η «καλή επιχείρηση» και ποιες οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης; Ο ρόλος της πιστοποίησης.

Τα χαρακτηριστικά της «καλής επιχείρησης» αλλά και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης σε νομοθετικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο, ήταν τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συζήτησης με θέμα «Η Πιστοποίηση αρωγός της Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Η συζήτηση συνδιοργανώθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) και το CNN Greece και συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις που πραγματοποιεί ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα, προκειμένου να δώσει στους συνεργάτες και πελάτες του τα εργαλεία και τη γνώση που απαιτούνται προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις της τρέχουσας συγκυρίας.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται σε μια σειρά από ανάλογες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ήδη από την αρχή της πανδημίας η TÜV HELLAS (TÜV NORD), επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τον ηγετικό της ρόλο, τόσο στον κλάδο της πιστοποίησης όσο και στην επιχειρηματικότητα γενικότερα.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Σάββας Πελτέκης, Managing Director TÜV HELLAS (TÜV NORD) & Executive Vice President Process Technology TÜV NORD Industrial Services, εστίασε στο τι θεωρούμε πλέον «καλή επιχείρηση» αλλά και στα νέα δεδομένα που έχει φέρει ο κορονοϊός. Παράλληλα, εστιάστηκε στις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και στον ρόλο της πιστοποίησης ως αρωγός των επιχειρήσεων στον δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωσή τους.

Από την πλευρά της η κυρία Μαρία Αλεξίου, ESG Senior Advisor, Titan Cement International και Πρόεδρος ΔΣ, CSR Hellas, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται σε διεθνές επίπεδο αναφορικά με τα sustainability standards, αλλά και στο μπαράζ νέων προκλήσεων που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα.

ις επιπτώσεις των διεθνών αλλαγών, καθώς και του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις, ανέλυσε ο κ.  Γεράσιμος Γεωργόπουλος, Προϊστάμενος Εταιρικού Δικαίου & ΓΕΜΗ. Παράλληλα, εστίασε στις συνέπειες των νέων δεδομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καταλήγοντας ότι αυτές λειτουργούν ευεργετικά και όχι αποτρεπτικά.

 Χαρακτηριστικά παραδείγματα δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης παρέθεσε από την πλευρά του ο κ. Οδυσσέας Παπαδόπουλος, Chief Executive Officer της εταιρείας EURIMAC AE, δείχνοντας έμπρακτα τον ρόλο που παίζει η βιώσιμη ανάπτυξη και ως επενδυτικό εργαλείο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η πιστοποίηση μπορεί να συνδράμει στη διαδικασία αυτή.

Τον ρόλο της έρευνας και ανάπτυξης, ως βασικό εργαλείο sustainability, παρουσίασε ο κ. Δημήτριος Μπόλλας, Global R&D Lead Technologies and QHSE Senior Manager της εταιρείας SUNLIGHT ABEE, εστιάζοντας παράλληλα στην «πράσινη οικονομία» και κυρίως στην αποθήκευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Τις δράσεις και πρωτοβουλίες που καλούνται να αναλάβουν οι επιχειρήσεις, ώστε να εντάξουν στις διαδικασίες τους τη βιωσιμότητα, αλλά και τα πρότυπα που την πιστοποιούν, ανέλυσε τέλος ο κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, Sustainability Specialist, INTERAMERICAN ΑΕ, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορούν και παίζουν οι φορείς πιστοποίησης.

Τα συμπεράσματα της διαδικτυακής συζήτησης συνόψισε ο κ. Πελτέκης, ο οποίος στο κλείσιμο της εκδήλωσης εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι βρισκόμαστε «στην αρχή του τέλους της πανδημίας», αναφέροντας όμως παράλληλα ότι μετά το εμβόλιο για τον κορονοϊό καλούμαστε να βρούμε και εμβόλιο για το χρέος, ώστε να θεραπεύσουμε την οικονομία μας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

26.509 Ευρωπαίοι πολίτες απαντούν για τους χημικούς ρύπους και τους βιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων – Μεγάλη μελέτη της EFSA.

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

Παρειδωλία: Βλέπετε κι εσείς πρόσωπα στον καφέ ή στο καμένο τοστ; Δεν είστε οι μόνοι!

Πως το φαινόμενο της παρειδωλίας, βοήθησε στην επιβίωση των προγόνων μας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα