ΑρχικήΝέαΙατρικές βεβαιώσεις για γυμναστική και αθλήματα - Η ανακοίνωση του ΙΣΑ

Ιατρικές βεβαιώσεις για γυμναστική και αθλήματα – Η ανακοίνωση του ΙΣΑ

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει την υποχρεωτικότητα της εξέτασης των αθλούμενων για την χορήγηση ιατρικής γνωμάτευσης μόνον σε ιατρεία ή πολυϊατρεία.

Ο γιατρός πρέπει να εξετάζει τον αθλούμενο για την χορήγηση ιατρικής γνωμάτευσης μόνον στο ιατρείο και σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να μεταβαίνει στον χώρο του εκάστοτε σωματείου. Το παραπάνω τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) , στο πλαίσιο των καταστατικών του σκοπών για την περιφρούρηση της ορθής άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, αλλά και της προφύλαξης των μελών του από τον κίνδυνο της άσκησης εναντίον τους πειθαρχικής δίωξης.

- Advertisement -

Επισημαίνει εκ νέου, την υποχρεωτικότητα της εξέτασης των αθλούμενων για την χορήγηση ιατρικής γνωμάτευσης μόνον σε ιατρεία ή πολυϊατρεία και εν γένει φορείς Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που έχουν νομίμως λάβει βεβαίωση λειτουργίας από τους αρμόδιους φορείς για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται ο ιατρός να μεταβαίνει στον χώρο του εκάστοτε σωματείου, προκειμένου να εξετάσει τους αθλούμενους, με σκοπό να χορηγήσει ιατρική βεβαίωση για αθλητική ικανότητα.

- Advertisement -

«Τόσο τα αθλητικά σωματεία και οι εν γένει χώροι άσκησης αθλημάτων, όσο και οι ιατροί-μέλη μας, οφείλουν να τηρούν τα νόμιμα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις», καταλήγει ο ΙΣΑ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανάκληση φέτας ΠΟΠ ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας από μεγάλα σουπερμάρκετ – Νεότερα στοιχεία από το RASFF για την απόσυρση

Η υπόθεση καταγράφηκε στο RASFF μετά από καταγγελία καταναλωτή, ενώ ακολούθησε διερεύνηση και από την Ελλάδα.

ΕΦΕΤ: 40 νέες προσλήψεις και ένα κρίσιμο δίλημμα: Χρειαζόμαστε επιθεωρητές ή ειδικούς στην τεχνολογία;

Ποιος πρέπει να ελέγχει, πώς, πότε, γιατί και - κυρίως - με ποια επιστημονική τεκμηρίωση; Άρθρο γνώμης του Ομότιμου Καθηγητή Μικροβιολογίας Τροφίμων, Γεωργίου - Ιωάννη Νυχά.

Οι φακές κερδίζουν το κρέας: Η νέα καταναλωτική τάση που εξαπλώνεται διεθνώς

Από τη Βρετανία έως την Ελλάδα και τη Γερμανία και από τη Γαλλία και την Ισπανία έως την Αυστραλία, οι φακές κερδίζουν έδαφος ως οικονομική και θρεπτική επιλογή.