Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Μικρότερες συσκευασίες σε σοκολάτες και καραμέλες και αναγραφή θερμίδων

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗΠΑ: Μικρότερες συσκευασίες σε σοκολάτες και καραμέλες και αναγραφή θερμίδων
spot_img

Οι Αμερικανικές εταιρείες σοκολάτας και καραμέλας έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν τους καταναλωτές να διαχειριστούν την πρόσληψη ζάχαρης

Η Εθνική Ένωση ζαχαροπλαστικής των ΗΠΑ (National Confectioners Association) είναι ο κορυφαίος εμπορικός οργανισμός για τη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής των ΗΠΑ, η οποία επιτυγχάνει περισσότερα από 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιανικές πωλήσεις κάθε χρόνο. Κατασκευάζοντας σοκολάτα, γλυκά, τσίχλες και μέντα, η βιομηχανία απασχολεί σχεδόν 58.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 1.600 εγκαταστάσεις παραγωγής και στις 50 πολιτείες.

Οι αμερικανικές εταιρείες σοκολάτας και καραμέλας έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν τους καταναλωτές να διαχειριστούν την πρόσληψη ζάχαρης δίνοντας τους τη δυνατότητα να κάνουν τεκμηριωμένες επιλογές και τους προτρέπουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες συναισθηματικής ευεξίας τους… με το moto: “μία λιχουδιά τη φορά”.

Τα επόμενα χρόνια, οι καταναλωτές θα δουν περισσότερες επιλογές σοκολάτας και καραμέλας σε μικρότερα μεγέθη συσκευασίας με σαφείς ετικέτες θερμίδων ακριβώς στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Μέχρι το το τέλος του 2022 τα μισά από τα προϊόντα σε ατομική συσκευασία θα είναι διαθέσιμα σε μεγέθη που περιέχουν 200 θερμίδες ή λιγότερες ανά συσκευασία ενώ το 90% από τις λιχουδιές με τις καλύτερες πωλήσεις θα έχουν τυπωμένες πληροφορίες για τις θερμίδες στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας, βοηθώντας τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την NCA,  εννέα στους δέκα καταναλωτές ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και τις πρακτικές κοινωνικής ευθύνης μιας μάρκας ζαχαροπλαστικής στην ετικέτα της συσκευασίας, στον ιστότοπο της μάρκας ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο