Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιρλανδία: Ανάκληση μεγάλης παρτίδας ωμού κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΙρλανδία: Ανάκληση μεγάλης παρτίδας ωμού κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας
spot_img

Επείγουσα ανάκληση προϊόντων ωμού κοτόπουλου που πωλούνται σε μεγάλες αλυσίδες όπως Lidl, Aldi, Dunnes, Tesco και BWG.

Μια μεγάλη παρτίδα προϊόντων ωμού κοτόπουλου που πωλούνται σε πολλά σούπερ μάρκετ του Δουβλίνου ανακαλείται άμεσα από την Ιρλανδική Αρχή για την ασφάλεια τροφίμων, FSAI.

Πρόκειται για μια παρτίδα των προϊόντων κοτόπουλου, τα οποία κυκλοφορούν από την εταιρεία Western Brand και πωλούνται από τα καταστήματα Lidl, Aldi, Dunnes, Tesco και BWG. Μεταξύ των ανακληθέντων προϊόντων ανήκουν φιλέτα κοτόπουλου, ολόκληρα κοτόπουλα και μπουτάκια κοτόπουλου. 

Ο λόγος για την ανάκληση είναι η παρουσία του βακτηρίου σαλμονέλας, που ανιχνεύθηκε σε έλεγχο των προϊόντων από την FSAI. Η ίδια η αρχή συνιστά στους καταναλωτές να μην καταναλώνουν τις επηρεαζόμενες παρτίδες και να τις απορρίψουν.

Η FSAI υπενθυμίζει ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα μεταξύ 12 και 36 ωρών, αλλά αυτό μπορεί να μεταβάλλεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθώς το διάστημα της εκδήλωσης μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 72 ωρών.

Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η διάρροια, η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι αιματηρή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και κοιλιακές κράμπες. Η ασθένεια συνήθως διαρκεί 4 έως 7 ημέρες και αντιμετωπίζεται είτε στο σπίτι είτε στο νοσοκομείο, ανάλογα τη σοβαρότητα. Οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν πιο σοβαρά συμπτώματα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα