ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΜπύρα σε σκόνη: Το μέλλον της ζυθοποιίας;

Μπύρα σε σκόνη: Το μέλλον της ζυθοποιίας;

3 λεπτά ανάγνωσης

Απλώς προσθέτετε νερό (όπως γίνεται ο στιγμιαίος καφές) και θα αφρίσει, προσφέροντας μία μπύρα με γεμάτη γεύση. 

Καινοτόμα μπύρα σε σκόνη δημιούργησε γερμανική ζυθοποιία προκειμένου να λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Neuzeller Klosterbrauerei, Stefan Fritsche λέει στην DailyMail , ότι η συνταγή σε σκόνη είναι το μέλλον της μπύρας.

- Advertisement -

   Για τη δημιουργία της “πιο ξηρής μπύρας” όπως την αποκαλεί, χρειάστηκε 350.000 λίρες σε διάστημα 1,5 χρόνου. Σύμφωνα με την εταιρία, η συγκεκριμένη μπύρα σε σκόνη διαφέρει από τις υπόλοιπες που έχουν βγει καθώς διαθέτει ανθρακικό και αλκοόλ. Το μόνο που μπορεί να επηρεάσει τη γεύση της από μέρος σε μέρος, όπως αναφέρει ο ζυθοποιός, είναι η διαφορετική γεύση του νερού.

Ο Stefan Fritsche, 56 ετών, Διευθύνων Σύμβουλος του Neuzeller Klosterbrauerei κοντά στο Βερολίνο της Γερμανίας, υπόσχεται ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο νερό και ένα κουτάλι για να αναμίξετε το ποτό – και μια «τέλεια» μπύρα θα είναι έτοιμη σε μόλις 90 δευτερόλεπτα

   Η σκόνη λύνει το πρόβλημα της μεταφοράς καθώς αποτελεί μόλις το 5% του βάρους που θα είχε αν ήταν σε μπουκάλι. Ο κ. Fritsche είπε στην DailyMail: “Εξοικονομούμε νερό, γυαλί και καύσιμα, επομένως είναι καλό για το περιβάλλον, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Έχουμε τόσες πολλές ευκαιρίες με τη σκόνη, καθώς μπορούμε να το φτιάξουμε με αλκοόλ, χωρίς αυτό, με διοξείδιο του άνθρακα και χωρίς, μπορούμε να ορίσουμε πόσο αφρό θέλουμε να έχουμε από πάνω, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες”.

- Advertisement -

Σκοπός της ζυθοποιίας είναι να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους αυτή και σε άλλους παραγωγούς προκειμένου μελλοντικά, να μειωθούν οι εκπομπές CO2 που προκαλούνται σήμερα από τις μεταφορές μπύρας σε όλο τον κόσμο. ”Στη Γερμανία, η παραγωγή και η μεταφορά μπύρας αντιπροσωπεύουν το 3-5% των συνολικών εκπομπών CO2. Για ολόκληρο τον κόσμο αντιπροσωπεύει το 50%.

    Οι δημοσιογράφοι της DailyMail που πραγματοποίησαν δοκιμή μιας μπύρας σε σκόνη χωρίς αλκοόλ, αποκαλύπτουν πως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά παρόμοια με αυτά που θα έπαιρναν από μια βαρελίσια λαγκερ. Ουσιαστικά χρειάστηκε λίγη σκόνη με νερό και ανακάτεμα και το σέικερ σαν να ήταν φραπέ. Το αποτέλεσμα τόσο γευστικά όσο και οπτικά ήταν το ίδιο με μια κανονική μπύρα, όπως αναφέρουν αυτοί που τη δοκίμασαν , και παράλληλα υποστηρίζουν τη θέση του Fritsche, πως με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί όντως να είναι το μέλλον της μπύρας.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«STABILIZED»: Η νέα ετικέτα και η νέα προσέγγιση που προτείνονται για τη λιστέρια στα έτοιμα τρόφιμα – Του Ν. Γδοντέλη

Η λιστερίωση αυξάνεται στην Ευρώπη και οι επιστήμονες προτείνουν νέα επισήμανση για ασφαλέστερα έτοιμα τρόφιμα, την ώρα που τίθενται σε εφαρμογή αυστηρότεροι κανόνες για τη Listeria monocytogenes.

Ελληνικό ελαιόλαδο: Διατηρείται η εξαίρεση για τις στερόλες στην ποικιλία Κορωνέικη – Τι αλλάζει για παραγωγούς και εξαγωγές

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας διατήρησε το όριο των 800 mg/kg για τις ολικές στερόλες στα μονοποικιλιακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης, χωρίς χρονικό περιορισμό μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιστημονικές μελέτες.

Παράσιτα στα τρόφιμα: 171 εκατ. λοιμώξεις και 33.800 θάνατοι παγκοσμίως το 2021 σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Νέα μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταγράφει το παγκόσμιο φορτίο από 14 παρασιτικά νοσήματα που μεταδίδονται μέσω τροφίμων και τις γεωγραφικές περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση