Βρώσιμη συσκευασία με πρώτη ύλη από φύκια – Μία από τις εφαρμογές της, είναι σε μπαχαρικά και σάλτσες που διαλύονται ολόκληρα σε ζεστό νερό.
Η Naama Nicotra είναι μια σχεδιάστρια με έδρα το Ισραήλ, η οποία θέλει μέσα από τη δουλειά της να «επιστρέψει» σε πιο φυσικές και βιώσιμες συσκευασίες από αυτές του παρελθόντος. Πώς το πετυχαίνει αυτό; Παίρνει ως βάση της για τις συσκευασίες της τα…φύκια.
Για την ακρίβεια, έχει δημιουργήσει τη σειρά περιτυλίγματος (βιοπλαστικού) NakedPak, για την οποία χρησιμοποίησε φυσικά βρώσιμα υλικά με άγαρ, το βασικό συστατικό που παράγεται από φύκια.
Το άγαρ είναι διαφανές, άγευστο και μπορεί να κατασκευαστεί ως δισδιάστατο φύλλο ή ως τρισδιάστατη κατασκευή για χάρη της συσκευασίας. Τα μπαχαρικά και οι σάλτσες μπορούν να ενσωματωθούν στο φυσικό υλικό, παράγοντας έτσι αρωματισμένη συσκευασία που διαλύεται σε βραστό νερό. Μια βιώσιμη συσκευασία που λύνει το πρόβλημα των απορριμάτων που προκύπτουν από το είδος της.
Για να το πούμε πιο απλά, αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, η συσκευασία τρώγεται, αφού διαλύεται στο ζεστό νερό και γίνεται μέρος του γεύματος!
Όσον αφορά στο ζήτημα της υγιεινής, η σχεδιάστρια καθησυχάζει τους δυνητικούς χρήστες της συσκευασίας με την «αρχή του μήλου». Αυτό σημαίνει ότι τρόφιμο πρέπει να ξεπλένεται και σκουπίζεται πριν καταναλωθεί, ακριβώς όπως ένα μήλο, το οποίο έχει εκτεθεί σε βρωμιά και μεταφέρεται σε μια συσκευασία.
5 πιάτα με βιώσιμη διαλυτή συσκευασία
Επί του παρόντος, το NakedPak προσφέρει εφαρμογές για πέντε πιάτα, αλλά η βιοπλαστική συσκευασία μπορεί να προσαρμοστεί για πολλά διαφορετικά γεύματα. Κάθε πιάτο περιέχει όλα τα μπαχαρικά και τις γεύσεις που χρειάζονται για την προετοιμασία.
Το πρώτο πιάτο είναι μια σούπα, φτιαγμένη από ζωμό λαχανικών και περιέχει ξηρά κατεψυγμένα λαχανικά που συμπιέζονται, αλλά μόλις ξεπλυθούν και βράσουν, επιστρέφουν στη φυσική τους κατάσταση. Έπειτα, υπάρχουν τα μακαρόνια με σάλτσα, τα οποία «τυλίγονται» με μια μεμβράνη κόκκινης σάλτσας και επίσης πρέπει να ξεπλένονται στο νεροχύτη και να μαγειρεύονται, όλα σε ένα σκεύος.
Το τρίτο γεύμα είναι ένα πιάτο με κάρυ, όπου το περιτύλιγμα είναι φτιαγμένο από ταϊλανδέζικο φυτικό κάρυ και περιέχει μια μερίδα λευκό ρύζι. Μόλις διαλυθεί το περιτύλιγμα κάρυ, μαγειρεύεται με το ρύζι. Το τέταρτο πιάτο είναι vegan λαζάνια με στρώσεις από φύλλα φυτικού κρέατος «Beyond Meat», vegan τυρί, σάλτσα ντομάτας και επίπεδα λαζάνια που, αφού ξεπλυθούν, τοποθετούνται σε ταψί, σκεπάζονται με νερό και μπαίνουν στο φούρνο.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει κάτι γλυκό. Για επιδόρπιο, το παγωτό βανίλια τυλίγεται σε μια στρώση σάλτσας βατόμουρου για να σχηματιστεί μια μπάλα. Το παγωτό ξεπλένεται και είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Το NakedPak ενσωματώνει βιώσιμες διαδικασίες, οι οποίες κερδίζουν ολοένα και περισσότερους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Καταδεικνύει τη σημασία της αμφισβήτησης της καταναλωτικής μας συμπεριφοράς που επηρεάζει το κλίμα.