Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΚΕΟΣΟΕ: Μείωση στην οινοπαραγωγή την περίοδο 2022-2023

ΑρχικήΝέαΚΕΟΣΟΕ: Μείωση στην οινοπαραγωγή την περίοδο 2022-2023
spot_img

Στοιχεία που απέστειλε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Κομισιόν

Μειωμένη κατά 30,5% προβλέπεται ότι θα είναι η οινοπαραγωγή την περίοδο 2022-2023 όπως προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Κομισιόν αναφορικά με τις προβλέπεις για της ελληνικής οινοπαραγωγής και δημοσίευσε ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

- Advertisement -

Ο όγκος της οινοπαραγωγής αναμένεται να φτάσει τα 1.715.924 εκατόλιτρα το 2022 έναντι των 2.468.945 εκατόλιτρα το 2021. Από τα 1,7 εκατ. εκατόλιτρα, τα 175.356 αφορούν σε οίνους ΠΟΠ, τα 402.024 σε οίνους ΠΓΕ, οι ποικιλιακοί οίνοι χωρίς ΠΟΠ/ΠΓΕ αντιστοιχούν σε 151.162 εκατόλιτρα και οι ‘Αλλοι Οίνοι 986.382 εκατόλιτρα.

Ωστόσο όπως σημειώνει η ΚΕΟΣΟΕ, «το στοιχείο που βασίζεται σε εκτιμήσεις των κατά τόπους ΔΑΟΚ, είναι αρκετά επισφαλές και δεδομένου ότι ο τρύγος θα συνεχιστεί έως τα μέσα Οκτωβρίου ο τελικός όγκος οινοπαραγωγής θα είναι πιθανότατα αρκετά υψηλότερος».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα