Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κλείνει η μεγάλη Ιταλική γαλακτοβιομηχανία μετά το σκάνδαλο νοθείας – Όλα ξεκίνησαν από καταγγελίες πρώην υπαλλήλων

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΚλείνει η μεγάλη Ιταλική γαλακτοβιομηχανία μετά το σκάνδαλο νοθείας – Όλα ξεκίνησαν από καταγγελίες πρώην υπαλλήλων
spot_img

Ανεστάλησαν οι δραστηριότητες στο γαλακτοκομείο Fattorie Marchigiane και αντικαταστάθηκε ο διευθυντής παραγωγής.

Μετά την κατάσχεση 200 τόνων γάλακτος και γαλακτοκομικών λόγω νοθείας, στο Ιταλικό γαλακτοκομείο  Fattorie Marchigiane di Colli al Metauro, η μητρική εταιρεία Trevalli Cooperlat ανέστειλε τις δραστηριότητας του γαλακτοκομείου. Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο ιταλικό όμιλο γαλακτοκομικών προϊόντων με 10 μάρκες, 14 πιστοποιήσεις ποιότητας, τρία εργοστάσια στην περιοχή Marche με 500 εργαζόμενους και τζίρο περίπου 245 εκατ. ευρώ. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Αποφασίστηκε η αναστολή των δραστηριοτήτων του εργοστασίου Colli al Metauro, για να επιτραπεί η επαλήθευση και οι πιθανές δραστηριότητες αποκατάστασης των εργοστασίων παραγωγής και ολόκληρης της δομής, έτσι ώστε κάθε λειτουργία να μπορεί να αποκατασταθεί στη μέγιστη χωρητικότητα και τις δυνατότητές της το συντομότερο δυνατό, διασφαλίζοντας τη συνολική υγιεινή των περιβαλλόντων παραγωγής και των τελικών προϊόντων». Επίσης σύμφωνα με την Corriere Adriatico, απολύθηκε ο διευθυντής παραγωγής: «ως μέρος της αναδιοργάνωσης της θυγατρικής Fattorie Marchigiane, ο Giampaolo Lizzi διορίστηκε ως νέος Διευθυντής Παραγωγής, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τα εργοστάσια Colli Al Metauro και Amandola με ειδική ευθύνη επίσης για την ασφάλεια και τον ποιοτικό έλεγχο». 

Ο έλεγχος των αρχών έγινε με εντολή του εισαγγελέα της Πέζαρο, μετά από καταγγελία δύο πρώην υπάλληλων για δόλιες δραστηριότητες. Οι καταγγελίες έκαναν λόγο για χρήση καυστικής  σόδας και υπεροξειδίου του υδρογόνου για να σταματήσει τη διαδικασία οξίνισης του γάλακτος παρεμβαίνοντας στα βακτηριακά φορτία. Οι αρχές εκτός από γαλακτοκομικά κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες καυστικής σόδας και υπεροξειδίου του υδρογόνου. Συνολικά, βρέθηκαν περίπου 90 τόνοι γάλα και 110 τόνοι γαλακτοκομικών προϊόντων, που κατασχέθηκαν καθώς και περίπου 2,5 τόνοι ουσιών που χρησιμοποιούνταν για τη νοθεία, συνολικής αξίας λίγο κάτω από 800 χιλιάδες ευρώ.

Μετά την κατάσχεση ακολούθησε ανάκληση μοτσαρέλας για πίτσα, που πωλούνται με τα εμπορικά σήματα TreValli, Migali και Regina. Οι λόγοι που αναφέρονται είναι: “υποψία υψηλού βακτηριακού φορτίου στην πρώτη ύλη και υποψία χρήσης μη εγκεκριμένων ουσιών “. Τα εν λόγω προϊόντα πωλούνται σε συσκευασίες 1kg και 2,5kg με αριθμούς παρτίδας L2411300, L2411400 και L2411500 και 22/05/2024, 23/05/2024 και 24/05/2024.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο