Ουσία “αγνώστου προελεύσεως” σε ελληνικό πρόβειο γιαούρτι.
Όλοι (ή σχεδόν όλοι) έχουμε δει και έχουμε βρει κάποια στιγμή στο ψυγείο μας χαλασμένο γιαούρτι που έχει πιάσει μύκητες και μούχλες. Ωστόσο αυτό που βρέθηκε σε ένα πρόβειο γιαούρτι ελληνικού ζαχαροπλαστείου, δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα.
Όπως φαίνεται στην εικόνα, το γιαούρτι, το οποίο έληξε στις 29 Νοεμβρίου, έχει προσβληθεί από μύκητες που είναι εμφανή τα μυκήλια τους, αλλά παράλληλα εμφάνισε ένα «κόκκινο ζουμί» άγνωστου προελεύσεως. Η αγνώστου προελεύσεως ουσία, πάντως δεν έχει μολύνει το εσωτερικό του γιαουρτιού. Το Cibum απευθύνθηκε σε μικροβιολόγους Τροφίμων και σε Τεχνολόγους Τροφίμων και η απάντηση ήταν ίδια: «πρώτη φορά το βλέπουμε!».
Όποιος το έχει ξαναδεί και γνωρίζει, θα ήταν ενδιαφέρον και για την υπόλοιπη κοινότητα των επιστημόνων τροφίμων να απαντήσει στα σχόλια…