ΑρχικήΝέαΞενοδοχοϋπάλληλοι: Ανοίγει αύριο το επιδοτούμενο πρόγραμμα για πρόσληψη εποχικών σε τουρισμό...

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Ανοίγει αύριο το επιδοτούμενο πρόγραμμα για πρόσληψη εποχικών σε τουρισμό -εστίαση

cibum team

Ανοίγει αύριο το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις για νέες προσλήψεις εποχικά εργαζόμενων χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που εντάσσονται στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

- Advertisement -

Από αύριο 14/7/2021, οι επιχειρήσεις – εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου (ΚΑΔ 55.10, 55.20, 55.30. 55.90.14, 55.90.19, 79.11, 79.12 και 79.90 και 56.10, 56.21 56.29, 56.30) που επιθυμούν να προβούν σε νέες προσλήψεις εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, μπορούν να ενταχθούν στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 129 του ν. 4808/2021 (Α’ 101) και κατά τα οριζόμενα στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση (Β’ 4261), υποβάλλοντας αιτήσεις –υπεύθυνες δηλώσεις στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Οι ανωτέρω προσλήψεις αφορούν εργαζόμενους, οι οποίοι επιδοτήθηκαν το 2019 και 2020 με βάση την περ. β΄ της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 1545/1985 (Α` 91), σε συνδυασμό με την παρ. 9 του άρθρου 6 του ν. 1545/1985, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας κατ’ ελάχιστον ενός (1) μήνα και έως και έξι (6) μηνών, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι στην αίτηση αυτή οι επιχειρήσεις-εργοδότες δηλώνουν, πέραν των οριζομένων στο άρθρο 6 της κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4261) ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα είναι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6 της κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4261), ύστερα από την έγκριση της αίτησης -υπεύθυνης δήλωσης των επιχειρήσεων – εργοδοτών για ένταξη δυνητικά ωφελούμενων στο πρόγραμμα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους, οι επιχειρήσεις – εργοδότες, αυθημερόν ή το αργότερο εντός της επόμενης ημέρας από την έγκριση της αίτησης, προχωρούν στη σύναψη σύμβασης εργασίας και στην πρόσληψη του ωφελούμενου, υποβάλλοντας το έντυπο Ε3: ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, όπου και δηλώνεται σε ειδικό πεδίο η συμμετοχή τους στο παρόν πρόγραμμα. Διαφορετικά, μια εγκεκριμένη αίτηση για την οποία δεν υποβλήθηκε πρόσληψη στην προβλεπόμενη προθεσμία, λογίζεται ως μη γενόμενη.

- Advertisement -

Ειδικά για τις περιπτώσεις προσλήψεων εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που πραγματοποιήθηκαν από 1/6/2021 μέχρι την 14/7/2021 από επιχειρήσεις του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και οι οποίες επιθυμούν να εντάξουν τους εργαζόμενους αυτούς στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, μπορούν να αιτηθούν την ένταξη των εν λόγω εργαζομένων τους στο πρόγραμμα, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, από αύριο Τετάρτη 14/7/2021 έως και 20/7/2021.

Σημειώνεται ότι στην αίτηση αυτή οι επιχειρήσεις-εργοδότες δηλώνουν, πέραν των οριζομένων στο άρθρο 6 της κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4261), ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα είναι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης με προηγούμενη πρόσληψη.

Το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο για υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων από αύριο 14/7/2021 και μετά τις 18.00.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σπάνιο περιστατικό ανάκλησης γάλακτος εταιρείας κολοσσού – Ανησυχία για τοξικότητα και πιθανές επιπτώσεις σε ήπαρ και νεφρούς

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν κλήθηκαν να μην το καταναλώσουν, να μην το χρησιμοποιήσουν στη μαγειρική και να μην το προσφέρουν σε μέλη της οικογένειάς τους

Αποτίμηση της Κομισιόν για την εφαρμογή της κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων – Τι αλλάζει για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η Κομισιόν αξιολόγησε για πρώτη φορά την εφαρμογή των ελέγχων Food Safety Culture στην ΕΕ, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις να καλούνται να τεκμηριώνουν τη συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/382

Και η Ελλάδα στη λίστα διανομής λιναρόσπορου με υδροκυάνιο – Συναγερμός στην Ευρώπη (φωτογραφία)

Υψηλές συγκεντρώσεις υδροκυανικού οξέος σε λιναρόσπορο ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό σύστημα RASFF, με το προϊόν να έχει διανεμηθεί και στην ελληνική αγορά