Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl It: Ανάκληση ζυμαρικών λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl It: Ανάκληση ζυμαρικών λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού
spot_img

Νέα ανάκληση δημοφιλούς τροφίμου λόγω μόλυνσης από μεταλλικά κομμάτια.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας (στο οποίο υπάγεται και η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων) ανακοίνωσε την ανάκληση από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl δύο παρτίδων των ζυμαρικών orecchiette με την επωνυμία Italiamo με χόρτα γογγύλι. Ο λόγος που αναφέρεται στην ειδοποίηση ανάκλησης είναι η πιθανή παρουσία μεταλλικών ξένων σωμάτων στο προϊόν. Οι προσβεβλημένες συσκευασίες είναι 500 γραμμαρίων με αριθμό παρτίδας LG271A και ημερομηνία Best Before 03/2026 (κωδικός EAN: 20423582). Υπενθυμίζεται ότι και τον Σεπτέμβριο τα Lidl στη Γαλλία, είχαν ανακαλέσει σοκολάτα λόγω παρουσία ξένου σώματος που ενέχει σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού, ενώ και πιο πρόσφατα στις 22 Οκτωβρίου, ανακλήθηκαν κροκέτες Lidl της ίδιας μάρκας (Italiamo) για τον ίδιο λόγο.

Τα ζυμαρικά των Lidl στην Ιταλία που περιέχουν μεταλλικά κομμάτια.

Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Industrie Rolli Alimentari SpA για τη Lidl Italia και βρίσκεται στην επαρχία της Pescara. Ως προφύλαξη, η εταιρεία συνιστά στους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το orecchiette με τον αριθμό παρτίδας και την ελάχιστη διάρκεια ζωής που αναφέρονται παραπάνω.

To ξένο σώμα σε τρόφιμα παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα για την βιομηχανία τροφίμων και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες η μία μετά την άλλη πολλές χώρες ανακαλούν αναψυκτικά Coca Cola, Sprite και Fanta λόγω παρουσίας μεταλλικών θραυσμάτων. Το ξένο σώμα σε τρόφιμα είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό, αιτία καταγγελιών και παραπόνων των καταναλωτών κατά της βιομηχανίας τροφίμων με τα ξένα υλικά  να είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων. Τα πλαστικά ξένα υλικά μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα από πολλές πηγές όπως εξοπλισμός, εργαλεία χειρός, ζώνες κατάψυξης, μεταφορείς και ορισμένα υλικά συσκευασίας.

Δείτε ακόμη: Επιδημία E. coli σε νηπιαγωγείο – 23 μαθητές αρρώστησαν, 2 στην εντατική

Ο κίνδυνος κατάποσης μεταλλικού κομματιού που κατά τη διάρκεια της παραγωγής έχει μολύνει ένα τρόφιμο, μπορεί να είναι από μηδενικός έως και πολύ σοβαρός. Μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στο στόμα ή ακόμα να οδηγήσει σε εσωτερική αιμορραγία ή άλλη βλάβη. Εάν το ξένο σώμα που έχει καταποθεί είναι μεγάλο, αιχμηρό ή τοξικό, μπορεί να απαιτηθεί επείγουσα ιατρική επέμβαση. Τα συμπτώματα που σχετίζονται με την κατάποση ξένου σώματος τείνουν να ποικίλλουν, ανάλογα με το αντικείμενο που καταπίνεται και το πού ακριβώς βρίσκεται στον πεπτικό σωλήνα.

Δείτε ακόμη: Τσίχλες: Μασάμε τόσα χρόνια πλαστικό;

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο