ΑρχικήΝέαmarketingΕπίθεση εναντίον Danone και Τesco για την εκστρατεία προώθησης βρεφικού γάλακτος

Επίθεση εναντίον Danone και Τesco για την εκστρατεία προώθησης βρεφικού γάλακτος

2 λεπτά ανάγνωσης

Οι εταιρείες επιστράτευσαν μαίες για την προώθηση βρεφικού γάλακτος.

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για την πρωτοβουλία της Danone να τοποθετεί στα καταστήματα Tesco μαίες με στολές που φέρουν λογότυπο βρεφικού προϊόντος Aptamil της Danone, και να παρέχουν συμβουλές διατροφής στους γονείς. Αυτά συμβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο λίγες ημέρες μετά τα πρόσφατα ζητήματα νοθείας γάλακτος με νερό που ξέσπασε σε βάρος της Danone στην Τουρκία και την ανάκληση κρέμας γάλακτος για καφέ χωρίς ζάχαρη που τελικά… είχε ζάχαρη.

- Advertisement -

Οι αντιδράσεις πλήθυναν σύμφωνα με το DairyNews.today , όταν μια μαία που συμμετείχε στο πρόγραμμα παραιτήθηκε, εκφράζοντας δυσφορία για το εταιρικό “καπέλωμα” της φαινομενικά αθώας δράσης της Tesco. Η μαία, η οποία ανακάλυψε τον ρόλο της Danone στην πορεία, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

«Ένιωσα συμβιβασμένη και ανίκανη να δώσω αμερόληπτες συμβουλές», δήλωσε η μαία, τονίζοντας το ηθικό δίλημμα του να φοράει επώνυμα ρούχα, ενώ παράλληλα προσφέρει αντικειμενική καθοδήγηση στους νέους γονείς.

- Advertisement -

Κορυφαίοι επιστήμονες και εκπρόσωποι ομάδων που υποστηρίζουν την αξία του θηλασμού, κάλεσαν την Tesco να διακόψει τους δεσμούς με τη Danone, προειδοποιώντας ότι τέτοιες συνεργασίες υπονομεύουν τον θηλασμό και μειώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους επαγγελματίες υγείας.

Ωστόσο, η Danone και η Tesco υπερασπίστηκαν την πρωτοβουλία, δηλώνοντας ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή αξιόπιστων διατροφικών πληροφοριών σε ένα προσβάσιμο περιβάλλον. Η Tesco ανακοίνωσε πως σχεδιάζει επέκταση της πρωτοβουλίας, παρά τις αυξανόμενες αντιδράσεις.

Γενικά το θέμα του βρεφικού γάλακτος έχει βρεθεί στο προσκήνιο μια και  από τον Δεκέμβριο του 2021, οι τιμές σε φόρμουλες βρεφικού γάλακτος έχουν αυξηθεί έως και 36%, τροφοδοτώντας ανησυχίες σχετικά με την προσιτότητα και τη διαφάνεια.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.