Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2024
15.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μήπως κάνετε κι εσείς ρωσικό μανικιούρ που θεωρείται επικίνδυνo;

ΑρχικήΝέαΥγείαΜήπως κάνετε κι εσείς ρωσικό μανικιούρ που θεωρείται επικίνδυνo;
spot_img

Γνωρίζατε ότι μια μόλυνση που ξεκινά από το μανικιούρ και τα χέρια μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα;

Το “Russian manicure” ή «ρωσικό μανικιούρ» είναι η τελευταία τάση στα νυχάδικα και στα βίντεο ομορφιάς σε instagram και tiktok, και όπως υποστηρίζεται, κάνει τα νύχια να δείχνουν τέλεια, καθαρά και αψεγάδιαστα.

Ουσιαστικά, η διαφορά μεταξύ του ρωσικού μανικιούρ και οποιουδήποτε άλλου αντίστοιχου μανικιούρ βρίσκεται στη διαδικασία εκτέλεσης του. Όταν αναφερόμαστε στο “Russian manicure” μιλάμε για ένα ξηρό μανικιούρ που συχνά περιλαμβάνει ειδικό εξοπλισμό για τον καθαρισμό και την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος γύρω από τη βάση του νυχιού και μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με κανονικό βερνίκι είτε με τζελ.

@allegiancetobeauty

It’s safe to say im done with acrylic overlays,I love how natural and structered my nails look with a russain manicure ( nails done by @Mazères Beauté ) #russianmanicure #structuredmanicure #nailinspo

♬ original sound – Alexus

Δείτε ακόμη: Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε 11 ποτήρια νερό την ημέρα για ένα μήνα

Γιατί είναι επικίνδυνο

Το γεγονός πως χρησιμοποιείται ηλεκτρική λίμα και τρυπάνι κοντά στη βάση των νυχιών κατά την διαδικασία δημιουργίας του, ωστόσο, ενέχει πολλά ρίσκα. Κατά την διάρκεια του ρωσικού μανικιούρ, ο τεχνίτης νυχιών χρησιμοποιεί ηλεκτρική λίμα για να ανοίξει τo επονύχιο και να αφαιρέσει το περίσσιο δέρμα. Ωστόσο, το επονύχιο, που σαν ρόλο έχει να προστατεύει την περιοχή ανάμεσα στα νύχια και την επιδερμίδα από τα βακτήρια, καταστρέφεται, βάζοντας σε ρίσκο την υγεία του πελάτη.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά να μην πειράζουμε τα πετσάκια καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει για τραυματισμό ή μόλυνση.

Ορισμένες πιθανές λοιμώξεις περιλαμβάνουν ονυχομυκητίαση, μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών ή παρονυχία, η οποία αναπτύσσεται στο δέρμα γύρω από το νύχι.

Δείτε ακόμη: Ανακαλούνται 44.000 κουζίνες λόγω κινδύνου εγκαυμάτων και πυρκαγιάς

Μια μόλυνση που ξεκινά στα χέρια μπορεί να εξαπλωθεί στο υπόλοιπο σώμα. «Αν και δεν είναι συχνό, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος συστηματικής μόλυνσης», λέει ο Κόπελμαν. «Η επεμβατική προσέγγιση του ρωσικού μανικιούρ μπορεί να εισαγάγει βακτήρια ή μύκητες στην κυκλοφορία του αίματος εάν διακυβευτεί το προστατευτικό φράγμα της επιδερμίδας». 

Ωστόσο, οι μολύνσεις δεν είναι η μόνη ανησυχία με ένα ρώσικο μανικιούρ. Η τεχνική μπορεί να βλάψει τα ίδια τα νύχια σας. Όταν τα πετσάκια αφαιρούνται τόσο κοντά στο κρεβάτι του νυχιού, λέει η Hannah Kopelman, δερματολόγος του DermOnDemand. «Θέτει σε κίνδυνο τη δομή και την ακεραιότητα του νυχιού, αυξάνοντας την ευθραυστότητα και την ευαισθησία. Βλέπω συχνά ασθενείς με νύχια που έχουν γίνει πιο αδύναμα ή πιο λεπτά μετά από συχνά ρωσικά μανικιούρ. Επιπλέον, το επαναλαμβανόμενο τραύμα στην περιοχή της επιδερμίδας μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή ή ακόμα και ουλές, που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το νύχι μεγαλώνει μακροπρόθεσμα», συμπληρώνει.

Διαβάστε ακόμη: Γιατρός αποκαλύπτει γιατί δεν θα φάει ποτέ πατατοσαλάτα

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».

Στέβια: “Πόρτα” από τη EFSA στην αύξηση της χρήσης και της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης

Η Επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων για την αύξηση χρήσης και πρόσληψης του γλυκαντικού στέβια.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο