Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορεί η συσκευασία να αλλοιώσει τη γεύση του φαγητού μου;

ΑρχικήΝέαΣυσκευασίαΜπορεί η συσκευασία να αλλοιώσει τη γεύση του φαγητού μου;
spot_img

Οι ακατάλληλες συσκευασίες πίσω από τη γεύση πλαστικού ή χαρτιού στο γεύμα μας.

Το υλικό συσκευασίας ενός τροφίμου αναμένεται κατά κύριο λόγο να το προστατεύει και να το διατηρεί φρέσκο, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να επηρεάζει τη γεύση και το άρωμά του.

- Advertisement -

Μπορεί να μη μας περνά από το μυαλό ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί, ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε αισθανθεί γεύση πλαστικού ή χαρτιού, ακόμα και οσμή μελανιού, κατά την κατανάλωση τροφίμων που έχουν αποθηκευτεί σε ακατάλληλες συσκευασίες.

Η αισθητηριακή αξιολόγηση των υλικών συσκευασίας είναι μία επιστημονική μέθοδος που εξετάζει την καταλληλότητα των παραπάνω, με κριτήριο την τροποποίηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του τροφίμου και αποτελεί νομοθετική απαίτηση σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1935/2004.

Η χρήση ενός μη κατάλληλου υλικού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και σίγουρα είναι ικανή να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση για το brand μίας εταιρείας, αποτελώντας αποτρεπτικό παράγοντα επιλογής μελλοντικών προϊόντων της.

Το εργαστήριο της QACSFOOD είναι διαπιστευμένο κατά ISO 17025 για την ανάλυση οργανοληπτικού ελέγχου καταλληλότητας υλικών συσκευασίας. Οι εγκαταστάσεις της QACSFOOD είναι εξοπλισμένες με καμπίνες δοκιμών βάσει προδιαγραφών και ειδικό λογισμικό για τη συλλογή και επεξεργασία των οργανοληπτικών δεδομένων. Το εκπαιδευμένο πάνελ δοκιμαστών έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τα ελαττωματικά χαρακτηριστικά (off-flavours), αλλά και την εμπειρία να τα προσδιορίζει, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μία κατεύθυνση στην περαιτέρω διερεύνηση με εξειδικευμένα αναλυτικά όργανα.

Επικοινωνήστε στο contact@qacslab.com ή στο 210-4171597 για να συζητήσετε πώς οι υπηρεσίες της QACSFOOD στα υλικά συσκευασίας  μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή σας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ανακοίνωσε ο FDA

Τέλος στις προειδοποιήσεις για ελέγχους σε φαρμακοβιομηχανίες και μονάδες παραγωγής τροφίμων.

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα