Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορεί η συσκευασία να αλλοιώσει τη γεύση του φαγητού μου;

ΑρχικήΝέαΣυσκευασίαΜπορεί η συσκευασία να αλλοιώσει τη γεύση του φαγητού μου;
spot_img

Οι ακατάλληλες συσκευασίες πίσω από τη γεύση πλαστικού ή χαρτιού στο γεύμα μας.

Το υλικό συσκευασίας ενός τροφίμου αναμένεται κατά κύριο λόγο να το προστατεύει και να το διατηρεί φρέσκο, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να επηρεάζει τη γεύση και το άρωμά του.

Μπορεί να μη μας περνά από το μυαλό ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί, ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε αισθανθεί γεύση πλαστικού ή χαρτιού, ακόμα και οσμή μελανιού, κατά την κατανάλωση τροφίμων που έχουν αποθηκευτεί σε ακατάλληλες συσκευασίες.

Η αισθητηριακή αξιολόγηση των υλικών συσκευασίας είναι μία επιστημονική μέθοδος που εξετάζει την καταλληλότητα των παραπάνω, με κριτήριο την τροποποίηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του τροφίμου και αποτελεί νομοθετική απαίτηση σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1935/2004.

Η χρήση ενός μη κατάλληλου υλικού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και σίγουρα είναι ικανή να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση για το brand μίας εταιρείας, αποτελώντας αποτρεπτικό παράγοντα επιλογής μελλοντικών προϊόντων της.

Το εργαστήριο της QACSFOOD είναι διαπιστευμένο κατά ISO 17025 για την ανάλυση οργανοληπτικού ελέγχου καταλληλότητας υλικών συσκευασίας. Οι εγκαταστάσεις της QACSFOOD είναι εξοπλισμένες με καμπίνες δοκιμών βάσει προδιαγραφών και ειδικό λογισμικό για τη συλλογή και επεξεργασία των οργανοληπτικών δεδομένων. Το εκπαιδευμένο πάνελ δοκιμαστών έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τα ελαττωματικά χαρακτηριστικά (off-flavours), αλλά και την εμπειρία να τα προσδιορίζει, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μία κατεύθυνση στην περαιτέρω διερεύνηση με εξειδικευμένα αναλυτικά όργανα.

Επικοινωνήστε στο contact@qacslab.com ή στο 210-4171597 για να συζητήσετε πώς οι υπηρεσίες της QACSFOOD στα υλικά συσκευασίας  μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή σας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο