Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα Υόρκη: Γιατί τα δημόσια νοσοκομεία έκαναν όλο το μενού τους plant-based;

ΑρχικήΝέαΝέα Υόρκη: Γιατί τα δημόσια νοσοκομεία έκαναν όλο το μενού τους plant-based;
spot_img

Τα δημόσια νοσοκομεία της Νέας Υόρκης επιλέγουν γεύματα φυτικής προέλευσης, βασισμένα στα οφέλη που προκαλούν στην υγεία των ασθενών.

“Ναι” στη χορτοφαγική διατροφή έναντι της διατροφής με ζωικά προϊόντα λένε 11 νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, βασισμένα σε επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν πως είναι καλύτερες για την υγεία.  

Συγκεκριμένα, η παροχή βραδινού και μεσημεριανού γεύματος φυτικών τροφών ξεκίνησε στα νοσοκομεία φέτος το Μάρτιο και έχει ποσοστό ικανοποίησης 95%. Κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Nutrition Insight, το NYC Health + Hospitals (H+H) σερβίρει περίπου 3 εκατομμύρια γεύματα για μεσημεριανό και δείπνο. Περίπου οι μισοί από τους νοσηλευόμενους ασθενείς έχουν κριθεί κατάλληλοι για την κατανάλωση φυτικών γευμάτων, ενώ το 60% τα έχει επιλέξει από τότε που ξεκίνησε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα γευμάτων φυτικής προέλευσης.

Σύμφωνα με τη Δρ. Michelle McMacken, εκτελεστική διευθύντρια για τη Διατροφή και τον Τρόπο Ζωής Ιατρικής στο Office of Ambulatory Care and Population Health, NYC H+H, αρκετοί μεγάλοι οργανισμοί ενθαρρύνουν τη φυτική διατροφή, όπως για παράδειγμα η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία η American Heart Association για τις καρδιακές παθήσεις και η American Cancer Society για ζητήματα καρκίνου.

Μάλιστα, η διευθύντρια επικαλείται μια επιστημονική έρευνα, η οποία έχει δείξει ότι τα φυτικά πρότυπα διατροφής συνδέονται με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκίας και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Όσο για τα ίδια τα γεύματα, τα χαρακτηρίζει νόστιμα, θρεπτικά, περιλαμβάνοντας φαγητά που μπορεί κανείς να βρει σε όλη τη Νέα Υόρκη και εμπνευσμένα από πολλές διαφορετικές κουλτούρες, από ταϊλανδέζικο pad thai μέχρι και φαλάφελ. Προσφέρονται 14 γεύματα, με ένα διαφορετικό πιάτο ημέρας καθημερινά, τα οποία διαμορφώνονται σε συνεργασία με εγγεγραμμένους διατροφολόγους Η+Η που μπορεί κανείς να συναντήσει, αν θέλει να μάθει περισσότερα για τα οφέλη της φυτικής διατροφής.

Η προσέγγιση της βέλτιστης υγείας μέσα από τη διατροφή δεν σταματά στο πρόγραμμα φυτικών γευμάτων. Στην πρόσφατα δημοσιευμένη Εθνική Στρατηγική της Διοίκησης Biden-Harris για την πείνα, την υγεία και τη διατροφή, εισήχθη ένα σχέδιο για τη θέσπιση μιας πρωτοβουλίας “το φαγητό είναι φάρμακο” για την καταπολέμηση των αυξανόμενων ανησυχιών για τη δημόσια υγεία της χώρας.

Επιπλέον, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Eric Adams, προσέφερε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία για τα φυτικά γεύματα της H+H, επικαλούμενος την αυξανόμενη αναγνώριση ότι η κατανάλωση φυτικών τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα