Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο βιοδιασπώμενο pouch που ελέγχει την υγρασία και προσφέρει έως και 3 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

ΑρχικήΝέαΝέο βιοδιασπώμενο pouch που ελέγχει την υγρασία και προσφέρει έως και 3 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
spot_img

Μια εταιρεία καινοτομίας τεχνολογίας τροφίμων ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πρώτης τεχνολογίας που, όπως ισχυρίζεται, ελέγχει την υγρασία και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής και τη φρεσκάδα των προϊόντων έως και τρεις φορές.

Η εταιρεία SAVRpak με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, παρουσίασε το SAVRpak Drop-In, που είναι ένα θερμοδυναμικό, βιοαποικοδομήσιμο pouch, χωρίς χημικά, που τοποθετείται μέσα στη συσκευασία παραγωγής, πριν αυτή σφραγιστεί.

Η τεχνολογία ατμοσφαιρικού ελέγχου και μετάδοσης (ACT) αρχίζει να λειτουργεί γρήγορα και να καθαρίζει την ατμόσφαιρα μέσα στη συσκευασία για να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη στόχευση συνθηκών που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής, όπως η υπερβολική υγρασία και συμπύκνωση, καθώς και εξωτερικών ρύπους όπως βακτήρια, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Το pouch αυτό δημιουργεί μια τροποποιημένη ατμόσφαιρα μέσα στη συσκευασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαλείφοντας μια σειρά από αιτίες πρόωρου μαρασμού και αλλοίωσης προϊόντων στα οποία έχει αφαιρεθεί η φλούδα, καθώς κ σε συσκευασμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των μούρων, των φυλλωδών λαχανικών, των σταφυλιών, των μίνι αγγουριών και άλλων.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε έναν τομέα διατήρησης των τροφίμων που ήταν ανέφικτο μέχρι σήμερα, και αυτό είναι η ικανότητα να επεκτείνουμε τη ζωή των προϊόντων χωρίς φλούδα όπως τα μούρα και τα φυλλώδη λαχανικά”, δήλωσε στο Packaging Europe ο συν-Διευθύνων Σύμβουλος της SAVRpak, Grant Stafford. «Με βάση την επιτυχία μας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών τροφίμων, μετασχηματίσαμε με επιτυχία τη βασική τεχνολογία για να αντιμετωπίσουμε μια κατηγορία που δεν είχε λύση για να κρατήσει τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας παράλληλα τη σπατάλη τροφίμων – έναν κορυφαίο ένοχο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Η νέα αυτή καινοτόμος λύση, θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική με προμηθευτές μούρων που έχουν ήδη εφαρμόσει τις πρώτες επιτυχημένες δοκιμές, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας.

Μια Κολομβιανή εταιρεία τεχνολογίας farmo-to-reastaurant, έχει επίσης δοκιμάσει με επιτυχία τη θερμοδυναμική τεχνολογία της SAVRpak με σκοπό να διατηρήσει τη φρεσκάδα των προϊόντων που στέλνει σε εστιατόρια σε όλη τη Λατινική Αμερική.

“Είδαμε τα πιο εκπληκτικά αποτελέσματα μέσω των δοκιμών στα μούρα μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της RCG Fruits, Fernando Garibay. “Τα βατόμουρα, ειδικότερα, είναι πολύ ευαίσθητα και συχνά βιώνουν μετασυλλεκτική ερυθρότητα και άλλες αλλαγές στην οπτική εμφάνιση και γεύση που μειώνουν την εμπορευσιμότητα και έχουν ως αποτελέσματα τη δημιουργία αποβλήτων. Αυτή είναι μια πρόκληση που ο κλάδος δεν μπόρεσε να λύσει, αλλά το SAVRpak διατήρησε το όμορφο χρώμα των μούρων άθικτο και φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διατηρώντας την ποιότητα.”

Σε προκαταρκτικές δοκιμές, το Drop-In έχει αποδειχθεί ότι παρατείνει τη διάρκεια ζωής των Golden berries πάνω από 10 ημέρες, των βατόμουρων πάνω από 7 ημέρες, των σμέουρων 4-5 ημέρες και των φράουλων λίγο παραπάνω από 4 ημέρες, όπως δηλώνει η εταιρεία.

Ομοίως, σε μια εργαστηριακή δοκιμή του 2021 που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UC), το μαρούλι romaine είχε σημαντικά λιγότερη συμπύκνωση υγρασίας στη συσκευασία του και είχε χαμηλότερες βαθμολογίες εμποτισμού, αποσύνθεσης και μαρασμού σε σύγκριση με τα δείγματα ελέγχου. Η έρευνα του Πανεπιστημίου, διαπίστωσε επίσης ότι το SAVRpak μείωσε τα βακτήρια που βρέθηκαν στο μαρούλι σε όλα τα πρωτόκολλα αποθήκευσης και τις ημέρες αξιολόγησης, σε σύγκριση πάντα με τα δείγματα ελέγχου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο