Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestlé: Σχέδιο για τη μετάβαση σε ένα αναγεννητικό σύστημα τροφίμων

ΑρχικήΝέαNestlé: Σχέδιο για τη μετάβαση σε ένα αναγεννητικό σύστημα τροφίμων
spot_img

cibum team

Η Nestlé σχεδιάζει να στηρίξει και να επιταχύνει τη μετάβαση σε ένα αναγεννητικό σύστημα τροφίμων. Πρόκειται για ένα σύστημα που αποσκοπεί στην προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, στη βελτίωση των μέσων διαβίωσης των αγροτών και στην ενίσχυση της ευημερίας των γεωργικών κοινοτήτων.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα συνεργαστεί με τους εταίρους της στα συστήματα τροφίμων, καθώς και στο δίκτυο αγροδιατροφικής αλυσίδας που διαθέτει, το οποίο απαριθμεί περισσότερους από 500.000 αγρότες και 150.000 προμηθευτές, για την προώθηση πρακτικών αναγεννητικής γεωργίας, με επίκεντρο τη βελτίωση των συστημάτων τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτής της νέας πρωτοβουλίας, η εταιρεία θα αναπτύξει νέα προγράμματα για να βοηθήσει την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων αυτής της μετάβασης.

Η Nestlé έχει προσυπογράψει τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για τον περιορισμό υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου με τίτλο «Business Ambition for 1,5 C», ενώ ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που μοιράστηκε το λεπτομερές, και με χρονικά δεσμευτικούς στόχους, σχέδιό της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τον Δεκέμβριο του 2020. Η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές της έως το 2030, καθώς και για την επίτευξη καθαρού μηδενικού αποτυπώματος έως το 2050.

Η Nestlé μέσα στην επόμενη πενταετία σχεδιάζει να επενδύσει 1,2 δισ. ελβετικά φράγκα για να εφαρμόσει την αναγεννητική γεωργία σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της, υποστηρίζοντας τους αγρότες να υιοθετήσουν αναγεννητικές πρακτικές.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις της Nestlé για τη δημιουργία νέων βιώσιμων προτύπων παραγωγής, ξεκινούν από τη νέα πρωτοβουλία της εταιρείας με τίτλο «Generation Regenaration» και έχουν επίκεντρο τους αγρότες, τις νέες γενιές, τους καταναλωτές και τους δικούς εργαζόμενους της.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σοκ: 30% αυξήθηκε το κόστος παρασκευής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη Pizza Margherita Index του Bloomberg.

EFSA: Μεγάλη μείωση της ανώτερης ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου – Προκαλεί τριχόπτωση!

Από 300 μg/ημέρα πάει στα 255 μg/ημέρα - H αλωπεκία επιλέχθηκε από την ομάδα της EFSA ως το κρίσιμο τελικό σημείο στο οποίο βασίζεται ένα UL για το σελήνιο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα