ΑρχικήΝέαΟ Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με επιβολή δασμών 200% στα κρασιά και τις...

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με επιβολή δασμών 200% στα κρασιά και τις σαμπάνιες της Γαλλίας

1 λεπτά ανάγνωσης

Για δασμούς 200% σε γαλλικά κρασιά προειδοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αν ο Εμανουέλ Μακρόν δεν ενταχθεί στο «Συμβούλιο Ειρήνης»

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε χθες Δευτέρα να προχωρήσει στην επιβολή τελωνειακών δασμών 200% στα εισαγόμενα οινοπνευματώδη–κρασιά και σαμπάνιες–από τη Γαλλία, εξαιτίας της άρνησης του γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν να ενταχθεί στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του.

- Advertisement -

   «Θα αυξήσω στο 200% τους τελωνειακούς δασμούς στα κρασιά και στις σαμπάνιες τους. Και θα ενταχτεί. Αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να ενταχτεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Φλόριντα.

   Πηγές στο περιβάλλον του γάλλου προέδρου Μακρόν είπαν χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Παρίσι δεν έχε σκοπό να «δώσει θετική συνέχεια» σε αυτό το στάδιο στην πρόκληση της Ουάσιγκτον ο αρχηγός του γαλλικού κράτους να γίνει μέλος του «Συμβουλίου Ειρήνης» του ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος