ΑρχικήΝέαΟ Βρετανικός Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων διορίζει νέο επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο

Ο Βρετανικός Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων διορίζει νέο επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο

3 λεπτά ανάγνωσης

Ο καθηγητής Ian Young αναλαμβάνει καθήκοντα ως ο τέταρτος επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Food Standards Agency

Ο Βρετανικός Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων (Food Standards Agency – FSA) ανακοίνωσε τον διορισμό του Καθηγητή Ian Young ως νέου Επικεφαλής Επιστημονικού Συμβούλου (Chief Scientific Adviser – CSA). Ο ρόλος του είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας των επιστημονικών δεδομένων στα οποία βασίζεται ο FSA για τη διαμόρφωση της πολιτικής του.

- Advertisement -

Ο Καθηγητής Young αναλαμβάνει τη θέση με μερική απασχόληση, διατηρώντας παράλληλα τον τρέχοντα ρόλο του ως Σύμβουλος Χημικός Παθολόγος στο Belfast Health and Social Care Trust και Καθηγητής Ιατρικής στο Queen’s University στο Belfast. Προηγουμένως διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Δημόσιας Υγείας στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Η επιστημονική του εμπειρία περιλαμβάνει σημαντικές ηγετικές θέσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την προηγούμενη θητεία του ως Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη Διατροφή της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (από τις οποίες θα παραιτηθεί για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα). Επιπλέον, διετέλεσε πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Κλινικής Βιοχημείας και Εργαστηριακής Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | «Στα πράσα» εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής που κορόιδευε τους καταναλωτές – Τι έδειξαν οι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Fast food κρατούσε το ίδιο λάδι στη φριτέζα για εβδομάδες… Σοβαρός κίνδυνος τοξικών επιδράσεων για τους καταναλωτές

- Advertisement -

Η Καθηγήτρια Susan Jebb, Πρόεδρος του Food Standards Agency, δήλωσε ότι ο ρόλος του CSA είναι ουσιαστικός για την εξασφάλιση αποδεικτικών στοιχείων και τη διασφάλιση της ποιότητας της επιστήμης στην οποία βασίζεται ο οργανισμός για να καθοδηγήσει το έργο του και να αναπτύξει τις πολιτικές του.

Ο ίδιος ο Καθηγητής Young σχολίασε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για την υγεία του κοινού από τη διασφάλιση ότι το φαγητό που τρώμε είναι ασφαλές και αυθεντικό. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους επιστήμονες του FSA για να διασφαλίσω ότι όλα όσα κάνουμε καθοδηγούνται από την καλή επιστήμη και τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να πλένετε τα μαξιλάρια στο πλυντήριο κρατώντας τη γέμιση αφράτη και χωρίς σβώλους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να καθαρίζεις σωστά τα σουέτ παπούτσια ώστε να διατηρήσεις βελούδινη υφή και ζωντανό χρώμα

Ο Καθηγητής Young είναι ο τέταρτος CSA του FSA, αντικαθιστώντας τον Καθηγητή Robin May. Ο Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος έχει τη συνολική ευθύνη να διασφαλίζει την ακεραιότητα των διαδικασιών που χρησιμοποιούνται για την άντληση επιστημονικών στοιχείων και να διασφαλίζει ότι η εμπειρογνώμονα επιστημονική συμβουλή είναι διαθέσιμη στον οργανισμό. Έχει επίσης καθήκον να εκπροσωπεί τον οργανισμό στην κοινότητα των Επικεφαλής Επιστημονικών Συμβούλων των υπουργείων και στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα. Τέλος, ο ρόλος του περιλαμβάνει την υποστήριξη της επιστήμης εντός του οργανισμού μέσω της ανάπτυξης της τεχνογνωσίας των επιστημόνων του.

Ο CSA έχει επίσης τη συνολική ευθύνη για όλους τους αναλυτικούς κλάδους από τους οποίους αντλεί συμβουλές ο οργανισμός, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών επιστημών, των κοινωνικών επιστημών, των οικονομικών, της επιχειρησιακής έρευνας και των στατιστικών.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελλάδα: Θωρακίστε την επιχείρησή σας από κακόβουλες ενέργειες – Διαδικτυακό σεμινάριο Food Defence από TÜV NORD Hellas και cibum

Στις 2 Ιουλίου το εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ανάπτυξη σχεδίων Food Defence και την αντιμετώπιση κινδύνων δολιοφθοράς στην αλυσίδα τροφίμων

Νέες εκθέσεις από είκοσι χώρες ζητούν αυστηρότερους ελέγχους σε φθαλικές ενώσεις και δισφαινόλες

Νέα σειρά αναφορών από 20 χώρες αναδεικνύει τα κενά στη ρύθμιση χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε πλαστικά, συσκευασίες τροφίμων και καταναλωτικά προϊόντα

Στην Ελλάδα το κουνούπι φορέας της Ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας – Το κοινό ανακοινωθέν ECDC και EFSA

Οι 27 από τις 29 νέες καταγραφές του Culex tritaeniorhynchus στην Ευρώπη αφορούν την Ελλάδα,