Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι 10 χώρες που ρυπαίνουν περισσότερο τους ωκεανούς με πλαστικά

ΑρχικήΝέαΟι 10 χώρες που ρυπαίνουν περισσότερο τους ωκεανούς με πλαστικά
spot_img

cibum team

Τα πλαστικά απόβλητα εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές ανησυχίες, που αντιμετωπίζουμε στον 21ο αιώνα.

Μια πρόσφατη έκθεση της εταιρείας συσκευασίας RAJA αποκαλύπτει τους πιο «ένοχους» παγκοσμίως, που πετούν το περισσότερο πλαστικό στους ωκεανούς.

Η Ινδία ήταν η χειρότερη χώρα για ρύπανση με πλαστικά απόβλητα των ωεκανών το 2020, με περίπου 126,5 εκατομμύρια κιλά πλαστικού ετησίως.

Το βάρος των πλαστικών απορριμμάτων που απορρίπτονται από την Ινδία ισοδυναμεί με το βάρος περισσότερων από 250 χιλιάδων δελφινιών!

Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν διπλάσια ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων από την Ινδία ετησίως (42 δισεκατομμύρια κιλά), «μόνο» 2,4 εκατομμύρια κιλά από αυτά καταλήγουν στους ωκεανούς μας.

Αυτό, βέβαια, θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι γνωστές για την εξαγωγή των αποβλήτων τους σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με κακά συστήματα διαχείρισης αποβλήτων, όπως η Ινδία ή μέρη στην Αφρική, ή και σε χώρες με καλά συστήματα διαχείρισης αποβλήτων.

Το 2018, ο Συνασπισμός Πλαστικής Ρύπανσης ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εξάγει 157 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με πλαστικά απόβλητα, που ισοδυναμούσαν με περίπου 1,07 εκατομμύρια κιλά πλαστικού.

Το πλαστικό στάλθηκε σε μερικές καλής ποιότητας χώρες διαχείρισης αποβλήτων όπως ο Καναδάς, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν. Αλλά μεγαλύτερες ποσότητες αποβλήτων μεταφέρθηκαν επίσης σε χώρες με κακό σύστημα διαχείρισης αποβλήτων όπως η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη και η Ινδία, οι οποίες κατέλαβαν το 19 %, το 10 % και το 12 % των πλαστικών απορριμμάτων των ΗΠΑ αντίστοιχα.

Όταν μεγάλες χώρες όπως οι ΗΠΑ στέλνουν τα πλαστικά τους απόβλητα στο εξωτερικό, είναι σε θέση να ισχυριστούν ότι έχουν ανακυκλωθεί. Αυτό, όμως, δεν εκπληρώνει επί της ουσίας την υποχρέωση των ανεπτυγμένων χωρών να επιφέρουν μεγαλύτερη θετική αλλαγή για το περιβάλλον.

Η λίστα τις 10 χώρες που ρυπαίνουν περισσότερο τους ωκεανούς με πλαστικά

  1. Ινδία – 126,5 εκατομμύρια κιλά πλαστικού.
  2. Κίνα – 70,7 εκατομμύρια κιλά πλαστικού
  3. Ινδονησία – 56,3 εκατομμύρια κιλά πλαστικού
  4. Βραζιλία – 38 εκατομμύρια κιλά πλαστικού
  5. Ταϊλάνδη – 22,8 εκατομμύρια κιλά πλαστικού
  6. Μεξικό – 3,5 εκατομμύρια κιλά πλαστικού
  7. Αίγυπτος – 2,5 εκατομμύρια κιλά πλαστικού
  8. Ηνωμένες Πολιτείες – 2,4 εκατομμύρια κιλά πλαστικού
  9. Ιαπωνία – 1,8 εκατομμύρια κιλά πλαστικού
  10. Ηνωμένο Βασίλειο – 703 χιλιάδες κιλά πλαστικού

Πληρφορίες από euronews

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα