ΑρχικήΝέαΟ Leonardo DiCaprio επενδύει στις καλλιέργειες φυτικού κρέατος

Ο Leonardo DiCaprio επενδύει στις καλλιέργειες φυτικού κρέατος

cibum team

Στις καινοτόμες εταιρείες καλλιέργειας συνθετικού κρέατος Mosa Μeat και Aleph Farms αποφάσισε να επενδύσει ο αστέρας του Χόλιγουντ, Leonardo DiCaprio.

Αμφότερες έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία, που τους δίνει τη δυνατότητα να παράγουν κρέας από κύτταρα ζώων, χωρίς εκτροφή και χωρίς σφαγή.

- Advertisement -

Ο ιδρυτής της Mosa Μeat, Dr Mark Post του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, ήταν ο πρώτος που έφτιαξε μπέργκερ με κρέας από καλλιέργεια το 2013.

Το 2020 η εταιρεία του εξασφάλισε πόρους 55 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές και ξεκίνησε τη λειτουργία μιας νέας μονάδας στην Ολλανδία. Στόχος είναι να κυκλοφορήσει τα πρώτα προϊόντα συνθετικού κρέατος στην αγορά το 2022.

- Advertisement -

Το ίδιο ισχύει και για την ισραηλινή Aleph Farms, η οποία φιλοδοξεί σε λίγους μήνες να κυκλοφορήσει στην αγορά τα πρώτα προϊόντα συνθετικού κρέατος.

Σύμφωνα με το foodnavigator, η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία εξασφάλισε επενδυτική στήριξη ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν η πρώτη που παρήγαγε την συνθετική μπριζόλα του ενός λεπτού, η οποία – όπως ισχυρίζεται – είναι ακριβώς όπως η κανονική, σε γεύση και υφή.

O Leonardo DiCaprio, η συμμετοχή του οποίου στις επενδύσεις δεν έχει γίνει γνωστή, δήλωσε πως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καταπολεμήσουμε την κλιματική κρίση είναι να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο παραγωγής της τροφής μας.

«Η Mosa Μeat και Aleph Farms προσφέρουν νέους τρόπους για να ικανοποιηθεί η παγκόσμια ζήτηση για βοδινό, την ώρα που δίνουν απαντήσεις στα περισσότερα ζητήματα που ανακύπτουν από τη ζωική εκτροφή. Είμαι ευτυχής που συντάσσομαι μαζί και σαν σύμβουλος και σαν επενδυτής, καθώς ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν προϊόντα συνθετικού κρέατος στην αγορά», τόνισε.

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.