Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
31 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι πλημμύρες στην Ευρώπη έπληξαν και την παραγωγή σοκολάτας στο Βέλγιο

ΑρχικήΝέαΟι πλημμύρες στην Ευρώπη έπληξαν και την παραγωγή σοκολάτας στο Βέλγιο
spot_img

cibum team

Το εργοστάσιο σοκολάτας Galler μία από τις πιο διάσημες μάρκες του βελγίου επλήγη από τις σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τμήματα της Ευρώπης.

H σοκολάτα Galler είναι μία από τις εμβληματικές μάρκες σοκολάτας πολυτελείας του βελγίου. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Vesdre κοντά στη Λιέγη και παράγει περισσότερους από 1700 τόνους σοκολάτα ετησίως και τη διανέμει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το εργοστάσιο έχει σταματήσει την παραγωγή μετά από μία εβδομάδα καταρρακτώδους βροχής που έφτασε μέχρι τις γραμμές παραγωγής καταστρέφοντας μηχανήματα και πρώτες ύλες

 H εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Valerie Stefenatto δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «η προτεραιότητα τώρα είναι να διασφαλίσουμε το εργοστάσιο και να επανέλθει η ηλεκτρική ενέργεια. Τα μηχανήματα βυθίστηκαν κάτω από το νερό που έφτασε 1,80m ύψος. Πετάξαμε τεράστιες ποσότητες υλικών: ζάχαρη, φουντούκια, υγρή σοκολάτα κτλ. Η ζημιά ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ»

Οι αποθήκες πρώτων υλών υπέστησαν τεράστιες ζημιές και οι ντόπιοι ανέφεραν ότι η μυρωδιά σοκολάτας υπάρχει παντού στον αέρα. Τη περασμένη Τετάρτη όταν η στάθμη του ποταμού άρχισε να ανεβαίνει οι εργαζόμενοι στοίβαξαν σάκους με άμμο μπροστά από το εργοστάσιο και διέκοψαν την παραγωγή αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν την καταστροφική επέλαση του νερού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Πηγή: 7sur7

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Το BRC issue 9 είναι γεγονός – Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;

Το τεύχος 9 του BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι πλέον γεγονός, αφού κατέφθασε την 1η Αυγούστου 2022.

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα