Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι πλημμύρες στην Ευρώπη έπληξαν και την παραγωγή σοκολάτας στο Βέλγιο

ΑρχικήΝέαΟι πλημμύρες στην Ευρώπη έπληξαν και την παραγωγή σοκολάτας στο Βέλγιο
spot_img

cibum team

Το εργοστάσιο σοκολάτας Galler μία από τις πιο διάσημες μάρκες του βελγίου επλήγη από τις σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τμήματα της Ευρώπης.

H σοκολάτα Galler είναι μία από τις εμβληματικές μάρκες σοκολάτας πολυτελείας του βελγίου. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Vesdre κοντά στη Λιέγη και παράγει περισσότερους από 1700 τόνους σοκολάτα ετησίως και τη διανέμει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το εργοστάσιο έχει σταματήσει την παραγωγή μετά από μία εβδομάδα καταρρακτώδους βροχής που έφτασε μέχρι τις γραμμές παραγωγής καταστρέφοντας μηχανήματα και πρώτες ύλες

 H εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Valerie Stefenatto δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «η προτεραιότητα τώρα είναι να διασφαλίσουμε το εργοστάσιο και να επανέλθει η ηλεκτρική ενέργεια. Τα μηχανήματα βυθίστηκαν κάτω από το νερό που έφτασε 1,80m ύψος. Πετάξαμε τεράστιες ποσότητες υλικών: ζάχαρη, φουντούκια, υγρή σοκολάτα κτλ. Η ζημιά ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ»

Οι αποθήκες πρώτων υλών υπέστησαν τεράστιες ζημιές και οι ντόπιοι ανέφεραν ότι η μυρωδιά σοκολάτας υπάρχει παντού στον αέρα. Τη περασμένη Τετάρτη όταν η στάθμη του ποταμού άρχισε να ανεβαίνει οι εργαζόμενοι στοίβαξαν σάκους με άμμο μπροστά από το εργοστάσιο και διέκοψαν την παραγωγή αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν την καταστροφική επέλαση του νερού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Πηγή: 7sur7

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αποκαλύφθηκε μεγάλης κλίμακας απάτη στο Κυπριακό χαλλούμι ΠΟΠ

Κάτω από 5% η περιεκτικότητα σε αιγοπρόβειο γάλα - Χρησιμοποιούν εισαγόμενες σκόνες γάλακτος

Τα αγγούρια της θάλασσας μειώνουν τους όγκους καρκίνου – Συμπεράσματα πειραματικής μελέτης

Νέα επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι τα αγγούρια της θάλασσας (ολοθούριοι) μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία καρκίνου.

Ζωύφια σε αλεύρι και ζυμαρικά: Το υλικό συσκευασίας που τα περιορίζει

Πονοκέφαλος στην αλευροβιομηχανία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων είναι η ικανότητα του λασιοδέρματος, Lasioderma serricorne, να προσβάλλει συσκευασμένα τρόφιμα όπως αλεύρι σίτου, δημητριακά και ζυμαρικά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο