Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι τάσεις της γεύσης των καταναλωτών για το ’22 όπως αποτυπώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΟι τάσεις της γεύσης των καταναλωτών για το '22 όπως αποτυπώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
spot_img
  • Το συνεχές ενδιαφέρον των καταναλωτών για την υγεία και την ευεξία θα αντικατοπτρίζεται σε πολλές από τις γεύσεις της τάσης για το 2022, με έμφαση στα φρούτα μέσα σε ροφήματα και ποτά,  σύμφωνα με πρόβλεψη της Flavorchem. Ο κατασκευαστής συστατικών βασίστηκε σε έναν συνδυασμό δεδομένων νέων προϊόντων, αναφορών αγοράς και αναφορών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διατυπώσει τις προβλέψεις του.
  • Η Flavourchem είπε ότι οι γεύσεις και τα συστατικά των εσπεριδοειδών θα επηρεαστούν από το ενδιαφέρον για την ανοσοποιητική δράση τους και αναφέρει το λάιμ, το κόκκινο πορτοκάλι, το yuzu, το κουμ κουάτ και το μανταρίνι ως γεύσεις της τάσης. Το CBD θα προσελκύσει επίσης περισσότερους προγραμματιστές προϊόντων, καθώς οι επωνυμίες προωθούν τη δυνατότητα του συστατικού να ενισχύσει τη χαλάρωση. Αυτή η τάση θα εκφραστεί σε ποτά όπως αναψυκτικά, σάλτσες και ενισχυμένα νερά, όπου οι γεύσεις φρούτων όπως το μαύρο κεράσι, το μπλε βατόμουρο, το ξινό πράσινο μήλο και το καρπούζι μπορούν να συμπληρώσουν το φυτοκανναβινοειδές. 
  • Η εταιρεία τόνισε επίσης το ενδιαφέρον των καταναλωτών για ποτά χωρίς ή και με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ως βασική τάση, η οποία, σε συνδυασμό με το CBD, παρέχει νέους δρόμους ανάπτυξης για τους κατασκευαστές προϊόντων και συστατικών της κατηγορίας το επόμενο έτος. 

Λειτουργικά συστατικά, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, καθαρή ζωή

Όλες αυτές οι τάσεις απολαμβάνουν μια μακρά, διαρκή άνοδο τα τελευταία δύο χρόνια και έχουν διαμορφώσει την καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων. Με βάση την ανάλυση της Flavorchem, η άνοδός τους θα επιταχυνθεί μόνο το επόμενο έτος, καθώς οι δοκιμές προϊόντων από τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας — και οι θετικές τους εντυπώσεις από την εμπειρία — αποτελούν μια σταθερή βάση για ανάπτυξη.   

Σύμφωνα με την έρευνα τα προϊόντα τροφίμων και ποτών που είχαν γεύση εσπεριδοειδών και ισχυρισμό ανοσοποιητικού αυξήθηκαν κατά 21% από το 2018 έως το 2021. Είναι μια δυναμική που τροφοδότησε επίσης τις πωλήσεις χυμού πορτοκαλιού, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά υπάρχουν περιθώρια για τους προγραμματιστές προϊόντων να επεκταθούν σε πιο εξωτικές ποικιλίες εσπεριδοειδών. 

Οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μη αλκοολούχα ποτά αυξήθηκαν κατά 12% το 2021, συμπεριλαμβανομένων των μοκτέιλ και των επιλογών μπύρας. Και το ενδιαφέρον παραμένει έντονο, με το ένα τρίτο των καταναλωτών, σε πρόσφατη έρευνα, να λέει ότι σχεδιάζει να αποφύγει εντελώς τα αλκοολούχα ποτά τα Χριστούγεννα. Επιπλέον οι κατασκευαστές καινοτομούν με πιο τολμηρές γεύσεις και βοτανικά μείγματα  όπως η χρήση ιβίσκου ή λεβάντας με μάνγκο ή φραγκόσυκα.

Μια σχετική περιοχή ανάπτυξης είναι η CBD. Ενώ το 2021 είχε χαρακτηριστεί ως χρονιά έναρξης για το κανναβινοειδές ως συστατικό σε τρόφιμα και ποτά, η συνεχιζόμενη έλλειψη συγκεκριμένης νομοθεσίας σε πολλές χώρες, έχει κρατήσει πολλούς μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων στο περιθώριο.  

Πηγή: Food dive

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα