Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Οινοτικά”: Οινοποιοί της Κρήτης υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου

ΑρχικήΝέα"Οινοτικά": Οινοποιοί της Κρήτης υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου
spot_img

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κοινού στην 14η διοργάνωση των «Οινοτικών», που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό πως το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 720 άτομα στις τέσσερις ώρες που η έκθεση ήταν ανοικτή για το κοινό. Οι οινοποιοί της Κρήτης υποδέχθηκαν Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες, παρουσιάζοντας μία εξαιρετικά άρτια και οργανωμένη εικόνα του κρητικού αμπελώνα και των κρασιών που παράγονται σήμερα στην Κρήτη.

«Τα “Οινοτικά” είναι θεσμός πλέον. Μία έκθεση που κινητοποιεί το οινόφιλο κοινό, τους επαγγελματίες, και η Περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα στο πλευρό μας, ακόμα και στην ίδρυση των “Οινοτικών”. Είμαστε συνεργάτες και ουσιαστικά έχουμε το κοινό όραμα να δούμε την Κρήτη να υπογράφει με τα προϊόντα της τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητά της», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών, Νίκος Μηλιαράκης.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, έδωσε συγχαρητήρια στους 36 συμμετέχοντες, υπογραμμίζοντας πως κάθε χρόνο είναι καλύτερη η έκθεση. «Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίζουμε μία συλλογική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν οινοποιοί απ’ όλη την Κρήτη για να κατακτήσουμε τις αγορές όχι μόνο τις ελληνικές αλλά και του εξωτερικού», ανέφερε.

Οι 36 συμμετέχοντες Κρήτες οινοποιοί και η ομάδα του Wines of Crete στο τριήμερο της έκθεσης είχαν ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισίωσαν τη διοργάνωση. Τα θέματα των εκδηλώσεων αφορούσαν δύο επετειακά Masterclasses όπου δοκιμάστηκαν σπάνια κρασιά του Κρητικού Αμπελώνα, ένα αμπελουργικό σεμινάριο και ένα σεμινάριο για τη δημιουργία λίστας κρητικών κρασιών από επιχειρήσεις εστίασης. Το τριήμερο ολοκληρώθηκε με την ημερίδα για τον Οινοτουρισμό, η οποία είχε αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Στην έκθεση πουλήθηκαν κρητικά κρασιά που διατέθηκαν σε συμβολική τιμή και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στη Στέγη Ανηλίκων.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο