Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οινοτουρισμός: Στο Κτήμα Γεροβασιλείου η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη

ΑρχικήΝέαΟινοτουρισμός: Στο Κτήμα Γεροβασιλείου η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη
spot_img

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.

Στρατηγικό στόχο αποτελεί για το υπουργείο Τουρισμού η προώθηση του οινοτουρισμού στην Ελλάδα, ήδη από το 2014, οπότε θεσμοθετήθηκε το σχετικό πλαίσιο και καθιερώθηκε το Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου. Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο θεσμοθέτησε τη σύσταση Συμβουλίου Οινοτουρισμού, «αναγνωρίζοντας τη ραγδαία αναπτυσσόμενη διεθνή τάση για τον οινοτουρισμό, την αναγνωρισιμότητα του ελληνικού κρασιού και την αναγκαιότητα περαιτέρω δράσεων εξωστρέφειας», όπως επισήμανε η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, που επισκέφτηκε το Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού. Η υπουργός ξεναγήθηκε στους αμπελώνες, τις εγκαταστάσεις και το μουσείο του κτήματος, το οποίο διαθέτει Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου.

   «Η Ελλάδα και το κρασί της διαθέτουν χαρακτήρα μοναδικό στη διεθνή αγορά. Ο οινοτουρισμός είναι ένα απολύτως εξειδικευμένο κομμάτι του τουρισμού, το οποίο συνδυάζει το πρωτογενή παραγωγικό τομέα με την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, εστίασης και ξενάγησης στις οινοποιητικές ή και οινοπαραγωγικές εγκαταστάσεις. Ο οινοτουρισμός είναι κάτι παραπάνω από μια επίσκεψη. Είναι η εμπειρία! Το κρασί είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού. Η γεύση του κρασιού, το φυσικό περιβάλλον των αμπελώνων και η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αλληλοεπιδρούν με τον επισκέπτη και δημιουργούν μια ξεχωριστή οινική εμπειρία. Ο συνδυασμός εξελιγμένης τεχνολογίας και παραδοσιακών, κλασικών μεθόδων και τεχνικών, ο πλούτος των αμπελώνων της χώρας μας, σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα των γηγενών ποικιλιών αμπέλων και η προσαρμογή των διεθνών ποικιλιών μαζί με την πρωτοπορία, το όραμα και την προσπάθεια των Ελλήνων οινοποιών έχουν οδηγήσει το ελληνικό κρασί να αποτελεί πλέον διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» επισήμανε η κα Κεφαλογιάννη έπειτα από την ξενάγηση και πρόσθεσε πως προτεραιότητα του υπουργείου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του οινοτουρισμού, η προβολή των δρόμων του κρασιού και τελικά η γνωριμία με τα κύρια χαρακτηριστικά των περιοχών που διαθέτουν αμπελώνες και οινοποιεία.

   Μάλιστα, η κα Κεφαλογιάννη προέτρεψε τους Έλληνες, αυτή τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ο οινοτουρισμός, να κάνουν μια βόλτα σε ένα από τα 88 επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας , ώστε να βιώσουν την εμπειρία που προσφέρει η γνωριμία με τον αμπελώνα, την οινοποίηση και την οινογευσία.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο