Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

P&G – ΑΒ Βασιλόπουλος : «Προσφέρουν» για 4η χρονιά καθαρότερες ελληνικές θάλασσες & ακτές

ΑρχικήΝέαP&G - ΑΒ Βασιλόπουλος : «Προσφέρουν» για 4η χρονιά καθαρότερες ελληνικές θάλασσες & ακτές
spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόγραμμα «Προσφέρω» υλοποιείται σε συνεργασία με την περιβαλλοντική Οργάνωση iSea και μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί συνολικά περισσότεροι από 46 τόνοι απορριμμάτων

Η P&G και τα προϊόντα της όπως Ariel, Fairy, Pampers και η ΑΒ Βασιλόπουλος, πραγματοποίησαν για 4η χρονιά το πρόγραμμα «Προσφέρω» με στόχο τον καθαρισμό των ελληνικών θαλασσών και ακτών από απορρίμματα. Φέτος, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, οι δράσεις συνεχίστηκαν με υποβρύχιους καθαρισμούς από την καταδυτική ομάδα της iSea σε συνεργασία με τοπικά καταδυτικά κέντρα και άλλους φορείς, ολοκληρώνοντας με επιτυχία 60 επιπλέον υποβρύχιους καθαρισμούς στο Βόρειο Αιγαίο.

 Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», που υλοποιείται από τον Μάϊο του 2018, έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 138 παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί ενώ έχουν συγκεντρωθεί και απομακρυνθεί περισσότεροι από 46 τόνοι απορριμμάτων.Υπό το βάρος της υγειονομικής κρίσης του Covid-19, όλοι χρειάστηκε να επανεξετάσουμε τους τομείς δράσης μας αυτή την περίοδο και να εστιάσουμε στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Τελικά έγινε φανερό ότι η υγεία μας και η υγεία του πλανήτη είναι έννοιες αλληλένδετες. Ήταν λοιπόν σημαντικό, δράσεις στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος να συνεχιστούν και να ενδυναμωθούν ακόμα περισσότερο.

 Η κα Αναστασία Χαρίτου, Υπεύθυνη προγραμμάτων της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που καταφέραμε για 4η χρονιά να ολοκληρώσουμε τις δράσεις καθαρισμού που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε από το 2018, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω της υγειονομικής κρίσης. Το πρόγραμμα «Προσφέρω» αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία που συμβάλλει δραστικά στον καθαρισμό των ελληνικών θαλασσών και ακτών και δρα καταλυτικά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τα υδάτινα απορρίμματα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας και της σημαντικής στήριξης των καταναλωτών και των εθελοντών, γινόμαστε όλοι μαζί μια ομάδα και αντιμετωπίζουμε αυτήν την περιβαλλοντική πρόκληση από κοινού. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το έργο μας, για να απολαμβάνουμε όλοι πιο καθαρές θάλασσες και ακτές στην Ελλάδα μας».

Δείτε: 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Alert για τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Δρόμος προς την παχυσαρκία Τα επεξεργασμένα τρόφιμα η βασική τροφή παιδιών και εφήβων. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 

ΗΠΑ: Ανάκληση σκυλοτροφής λόγω σαλμονέλας 

ΗΠΑ: Ανάκληση σνακ «Ελληνικό γιαούρτι με φράουλα» λόγω μεταλλικών θραυσμάτων 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan! 

Τα 8 εντυπωσιακά οφέλη του χυμού καρότο 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας   

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα