Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παιδιά και νέοι με χαρτζιλίκι: Μελέτη για την αγοραστική συμπεριφορά τροφίμων

ΑρχικήΝέαmarketingΠαιδιά και νέοι με χαρτζιλίκι: Μελέτη για την αγοραστική συμπεριφορά τροφίμων
spot_img

Ετικέτες στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας και νέοι καταναλωτές.

Οι ετικέτες στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας (FOP) μπορούν να είναι χρήσιμα εργαλεία για τη βελτίωση των διατροφικών επιλογών των νεαρών καταναλωτών. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Ποιότητα και Προτίμηση Τροφίμων». Η μελέτη  έγινε με δεδομένο ότι σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες, τα στοιχεία σχετικά με την αγοραστική συμπεριφορά παιδιών και εφήβων (νέων) και την επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας (FOP) είναι περιορισμένα.

- Advertisement -

Οι ερευνητές είχαν στόχο να αξιολογήσουν την αγοραστική συμπεριφορά των νέων με τη διεξαγωγή ενός διαδικτυακού πειράματος διακριτής επιλογής (DCE) με τέσσερα διαφορετικά χαρακτηριστικά των τροφίμων: τιμή, προειδοποιητική ετικέτα διατροφής FOP, οικολογική ετικέτα FOP και τύπο προϊόντος (δηλαδή, γιαούρτι, μπισκότο, μήλο).

Συνολικά 329 νέοι ηλικίας 10-14 ετών συμμετείχαν στη μελέτη. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι η αγοραστική συμπεριφορά των νέων καθορίζεται κυρίως από την τιμή, ακολουθούμενη από τον τύπο του προϊόντος και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα όπως μετράται από το οικολογικό σήμα FOP. Η ανταπόκριση στην τιμή δεν μετριάστηκε από το αν ο νεαρός λάμβανε τακτικά χαρτζιλίκι από ένα μέλος της οικογένειας. Οι ερευνητές προσδιόρισαν περαιτέρω πέντε κατηγορίες (ομάδες) νέων καταναλωτών όπου ορισμένοι έδειχναν προτίμηση για χαρακτηριστικά υγείας και διατροφής, περιβαλλοντική βιωσιμότητα ή τιμή. Τα ευρήματα αυτής της μελέτης την οποία μπορείτε να δείτε εδώ παρέχουν καλύτερη κατανόηση των νέων ως διαφορετικών και αυτόνομων καταναλωτών και υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον ορισμένοι νέοι ανταποκρίνονται στις παρεμβάσεις επισήμανσης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα