Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παράνομο εμπόριο ψαριών στην Ιταλία – Κατασχέθηκαν 2,7 τόνοι αλιευτικών προϊόντων

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΠαράνομο εμπόριο ψαριών στην Ιταλία - Κατασχέθηκαν 2,7 τόνοι αλιευτικών προϊόντων
spot_img

2.700 κιλά ψαριών χωρίς ιχνηλασιμότητα εντοπίστηκαν μεταξύ Παλέρμο και Πορτικέλο στην Ιταλία

Tο Λιμενικό Σώμα κατέσχεσε 2.700 κιλά ψάρια χωρίς ιχνηλασιμότητα μεταξύ Παλέρμο και Πορτικέλο στην Ιταλία και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6 χιλιάδων ευρώ. Αυτός είναι ο απολογισμός των δραστηριοτήτων επιτήρησης και ελέγχου σε ολόκληρη την αλυσίδα των αλιευτικών προϊόντων που πραγματοποιεί το 12ο Κέντρο Ελέγχου Αλιευτικής Περιοχής της Λιμενικής Αρχής. Το θέμα δημοσιεύτηκε στην μηνιαία ανασκόπηση απάτης τροφίμων της ΕΕ.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, 1.080 κιλά αλιευτικών προϊόντων κατασχέθηκαν στη δομή που χρησιμοποιείται προσωρινά ως ιχθυόσκαλα στο Παλέρμο, συμπεριλαμβανομένων ερυθρού τόνου και ξιφία χωρίς ιχνηλασιμότητα. Τα ψάρια ελέγχθηκαν από κτηνιάτρους, κρίθηκαν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και δωρίστηκαν στην Τράπεζα Τροφίμων της Δυτικής Σικελίας.

Στους χονδρέμπορους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Η δραστηριότητα ελέγχου αφορούσε επίσης τη διανομή και την πλανόδια πώληση ιχθυηρών, η οποία αναλυτικά οδήγησε στην κατάσχεση 150 κιλών διαφόρων ιχθυηρών: επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα ύψους περίπου 3.000 ευρώ.

Στο Porticello, ωστόσο, σε ελέγχους που έγιναν σε αποθήκη χονδρικής, διαπιστώθηκε η παρουσία ψαριών εντός του ψυκτικού θαλάμου χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση που να πιστοποιεί την ιχνηλασιμότητα, καθώς προέκυψε η ασυμφωνία μεταξύ της εμπορικής τεκμηρίωσης και της επισήμανσης. Όλο το προϊόν, 1.500 κιλά καλαμάρια από τη Νότια Αφρική, κατασχέθηκε και επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Οι υπεύθυνοι του ΑΣΠ της Μπαγερίας διέταξαν και την αναστολή της εμπορικής δραστηριότητας γιατί οι ψυκτικοί θάλαμοι δεν είχαν υγειονομική άδεια.


https://www.palermotoday.it/cronaca/guardia-costiera-sequestro-pesce-palermo-porticello.html

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα